Nieuws

Sportdag 2023

Tags: sport
26 mei, 2023

Gisteren vond voor het eerst in jaren weer de grote sportdag van HVO-Querido plaats. Het was als vanouds op de velden van voetbalclub DTA (Door Talent Actief) Fortius in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Ook als vanouds was de praktische organisatie en uitvoering door vierdejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC van Amsterdam.

Volgens initiatiefnemer Geertjan Nijenhuis, sportcoördinator bij HVO-Querido, was dit inmiddels de twintigste editie van de algemene sportdag voor alle afdelingen. ‘Het eerste draaiboek dat tegenkwam dateert uit het jaar 2000. We hebben natuurlijk twee coronajaren gehad. Dus over een tijdje gaan we ons opmaken voor het grote jubileum.’

Inspanning...

Inspanning…

Veel deelnemers sportdag

De opkomst was goed. De sportdag leeft duidelijk nog goed bij onze cliënten en medewerkers. Zestien teams deden er mee. Naast veel afdelingen uit Amsterdam en een uit Diemen zagen we dit jaar ook sportteams van HVO-Querido uit Hoofddorp (Spaarnevleugels), Haarlem (Velserpoort) en de Haarlemmermeer (Opvang asielzoekers Van der Valkhotel). Alle teams bestonden uit een mooie mix van bewoners en medewerkers.

... en ontlading op de sportdag van HVO-Querido

… en ontlading op de sportdag van HVO-Querido

Meedoen

Hoewel het er soms fanatiek aan toeging, overheerste de Olympische gedachte. Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat het ook nog eens fantastisch weer was om te sporten was mooi meegenomen. Het was al met al een geslaagde sportdag.

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van HVO-Querido.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.