Ik red het thuis even niet

Je redt het thuis even niet en je wilt tot rust komen. Amsterdammers vanaf 18 jaar die psychische en sociale problemen hebben hiervoor terecht bij het Respijthuis Amerbos van HVO-Querido.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik red het even niet
Je bent gevoelig voor psychische en sociale problemen en je redt het thuis even niet. Bijvoorbeeld omdat er iets heftigs is gebeurd. Of omdat iemand die je helpt er tijdelijk niet is. Je kan dan tot rust komen in het Respijthuis Amerbos van HVO-Querido. Het Respijthuis staat in een rustige straat in Amsterdam Noord. Het is er voor Amsterdammers vanaf 18 jaar.

Er kunnen maximaal 11 gasten logeren. Het Respijthuis is gezellig ingericht. Als je zin hebt, kan je meedoen aan activiteiten. Je kan bijvoorbeeld mee helpen met koken of tekenen.

Verblijf

Je kan maximaal twee weken logeren in het Respijthuis. Dit zijn de regels om in het Respijthuis te logeren:

  • Je woont in Amsterdam, Weesp, Amstelveen of een gemeente eromheen
  • Je woont zelfstandig met of zonder hulp van anderen
  • Je hebt een vast woonadres
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een geldig paspoort of identiteitsbewijs

Aanmelden

Je kan je zelf aanmelden voor het Respijthuis. Je kan daar hulp bij vragen van een vriend of hulpverlener. Stuur een e-mail naar respijthuis@hvoquerido.nl

Of bel naar 020 219 51 70. Je kan bellen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Het Respijthuis nodigt je binnen drie werkdagen uit voor een kennismaking.

Kosten

Het kost geld om in Respijthuis Amerbos te logeren. Deze kosten hoef je niet zelf te betalen. Wij regelen dit met de gemeente.