Wonen zoals jij wil
Ik denk, dus ik ben
Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Wij geven gezinnen de toekomst
Mensen blij maken in the groove
Er zelf iets van maken
Ervaring maakt het verschil
Er elke dag het leukste uit halen
Wij geven gezinnen de ruimte
Luister naar Ron
Luister naar mijn poëzie
Luister naar je dromen
Luister naar de straat
En nu verder
Abdel kan weer lachen
Radio de Verbinding
Lekker midden in de stad wonen

Loopt het in jouw leven (even) niet zo goed? Bijvoorbeeld door ziekte, schulden, verslaving of relatieproblemen? Of vind je het lastig je kind(eren) op te voeden? HVO-Querido biedt hulp aan jongeren, volwassenen en gezinnen in Amsterdam en omgeving. Op deze website vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

ONS HULPAANBOD

UITGELICHT

Onze vertrouwenspersoon sekswerkers bij Pointer

Onze vertrouwenspersoon voor sekswerkers, Heleen Driessen was gisteren te zien bij het tv-programma Pointer*. Daarin vertelt ze over het werk van P&G292, – samenwerking GGD en HVO-Querido -, over haar rol en die van andere hulpverleners van HVO-Querido en over de dilemma’s van de gemeente om werken thuis wel of niet toe te staan.

De uitzending

Sekswerk is een legaal beroep, maar complexe regels en stigmatisering maken het voor sekswerkers moeilijk om hun werk uit te oefenen. Er zijn steeds minder plekken waar sekswerkers vergund kunnen werken en in tegenstelling tot andere zelfstandigen mogen sekswerkers in veel gemeenten niet vanuit huis werken. Sekswerkers worden daardoor soms gedwongen om ondergronds te werken en dat brengt ze in een kwetsbare positie. Tegelijkertijd worstelen gemeenten met het houden van toezicht op de prostitutie. Hoe kunnen sekswerkers veilig hun beroep uitoefenen, op de manier zoals zij dat willen?

*Pointer is een programma van KRO-NCRV dat zaken aan het licht brengt op basis van onderzoeksjournalistiek.

Samenwerken werkt

Collega’s Jane Dest en Marieke van Vuure van onze afdeling Samen Sterk Wonen West komen aan het woord in YN, het tijdschrift van Ypsilon, onder meer over het verplichtende karakter van de triadische samenwerking tussen cliënt, naaste en hulpverlener. ’Wij zijn trots op wat we doen. En het werkt!’ (meer…)

Wat wij niet kunnen zien

Receptionist van gezinsopvang de Roggeveen, Atmani Blok, is ook werkzaam als kunstenaar en heeft drie schilderijen voor de gangen bij de Kidsafdeling gemaakt. (meer…)

VEELGESTELDE VRAGEN

Mijn kind kan zijn/haar leven niet zelfstandig vormgeven. Kunnen jullie helpen?

Wij bieden zorg, ondersteuning, begeleiding en onderdak aan jongeren vanaf 16 jaar met psychosociale of psychiatrische problemen. Jongeren onder de 16 kunnen in Amsterdam terecht bij Spirit.

In mijn buurt zit een voorziening van HVO-Querido. Wat gebeurt daar?

Kijk op de kaart om welke locatie het gaat en lees meer over de begeleiding die we daar bieden.

Ik werk als prostituee, maar wil stoppen. Kunnen jullie me helpen?

Ons Prostitutie en Gezondheidscentrum zet zich in voor alle prostituees. Ook voor wie wil stoppen.

Ik wil graag meedoen aan dagactiviteiten. Kan ik zo binnenlopen?

Je bent van harte welkom op een groot aantal locaties in de stad.

IN HET NIEUWS

IN HET NIEUWS

Onze vertrouwenspersoon sekswerkers bij Pointer

Onze vertrouwenspersoon voor sekswerkers, Heleen Driessen was gisteren te zien bij het tv-programma Pointer*. Daarin vertelt ze over het werk van P&G292, – samenwerking GGD en HVO-Querido -, over haar rol en die van andere hulpverleners van HVO-Querido en over de dilemma’s van de gemeente om werken thuis wel of niet toe te staan. De

Samenwerken werkt

Collega’s Jane Dest en Marieke van Vuure van onze afdeling Samen Sterk Wonen West komen aan het woord in YN, het tijdschrift van Ypsilon, onder meer over het verplichtende karakter van de triadische samenwerking tussen cliënt, naaste en hulpverlener. ’Wij zijn trots op wat we doen. En het werkt!’

Wat wij niet kunnen zien

Receptionist van gezinsopvang de Roggeveen, Atmani Blok, is ook werkzaam als kunstenaar en heeft drie schilderijen voor de gangen bij de Kidsafdeling gemaakt.

Familie- en naastenavonden

Bent u familie of naaste van iemand die in begeleiding is bij HVO-Querido? U bent van harte welkom op onze naastenavonden!

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer