Helpen

Doneren

Ons werk wordt grotendeels gesubsidieerd door de overheid. Maar, financiële steun van donateurs is zeer welkom. Dit geeft ons de mogelijkheid onze cliënten iets extra’s te bieden én nieuwe vormen van hulp te ontwikkelen. Help jij ons helpen?

Hoe kun je helpen?

Je kunt ons financieel steunen door een eenmalige gift, regelmatig te doneren of ons begunstigde te maken in je testament. Je schenking kun je ten goede laten komen aan een bepaalde locatie of aan een bepaalde groep mensen die we helpen.
We zijn erkend door de Belastingdienst als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI, RSIN/fiscaal nummer 8095 81 279). Dit betekent dat je jouw gift aan HVO-Querido onder voorwaarden kunt aftrekken in je aangifte voor inkomens- of vennootschapsbelasting.

Eenmalige gift

Wil je eenmalig een bedrag schenken aan HVO-Querido? Jouw schenking kun je overmaken via:
NL05 ABNA 0467 7857 83
t.n.v. Stichting HVO-Querido,  Amsterdam

Een eenmalige gift kun je soms gedeeltelijk aftrekken van je belastbare inkomen. Dit is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Whydonate

Je kunt ook een donatie doen aan HVO-Querido via Whydonate, een veilig platform voor fondsenwerving dat goede doelen verbindt met donateurs.

Periodieke gift

Wil je regelmatig een bedrag schenken aan HVO-Querido? Een periodieke gift kun je aftrekken van je belastbaar inkomen als je je vijf jaar of langer jaarlijks een bedrag schenkt en dit vastlegt in een overeenkomst. Sinds 1 januari 2014 kun je je periodieke gift kosteloos vastleggen in een overeenkomst. Er is geen minimum of maximum bedrag voor een jaarlijkse periodieke schenking. Het bedrag moet van de fiscus wel ieder jaar hetzelfde zijn, een verhoging van het bedrag is mogelijk.

Nalaten

Denk je erover om HVO-Querido in je testament op te nemen als goed doel? Je schenking is dan geheel vrij van erfbelasting en komt volledig ten goede aan onze organisatie of een specifieke locatie of groep mensen die we helpen. Wij informeren je graag.

Meer weten?

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met Bart Zwagemaker (o6) 21 14 36 56.