Ik heb psychiatrische problemen of ik ben verslaafd

Mensen met psychiatrische problemen of een verslaving bieden wij begeleid wonen en beschermd wonen.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik heb psychiatrische problemen

HVO-Querido biedt mensen met psychiatrische problemen of een verslaving begeleid wonen en beschermd wonen. Psychiatrische problemen zijn problemen die zoveel last in je leven geven, dat je er behandeling en soms ook medicijnen voor nodig hebt. Bijvoorbeeld bij depressies, een persoonlijkheidsstoornis of ADHD. Of je bent verslaafd, bijvoorbeeld aan alcohol, drugs, medicijnen, gokken of gamen.

Begeleid en beschermd wonen

Begeleid wonen gebeurt in je eigen woning. De hulpverlener komt dan bij je thuis voor de begeleiding. Beschermd wonen gebeurt in een groepswoning van HVO-Querido of in een 24-uursopvang. Hier woon je met meerdere mensen en krijg je veel begeleiding.

Ik kom uit Amsterdam

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met een buurtteam. Het buurtteam kijkt wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen. De hulp is gratis. Op buurtteamamsterdam.nl vind je informatie, welk buurtteam dichtbij is, adressen en telefoonnummers.

Ik kom uit Weesp

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Loket Weesp. Het gratis telefoonnummer is 0800 0643. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de Wmo helpdesk aan de telefoon. Die zorgt dat het Sociaal Loket Weesp je terugbelt of plant een afspraak voor je in.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Amsterdam.

Ik kom uit Haarlem, de Haarlemmermeer, IJmond of Zuid-Kennemerland

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met de afdeling Maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Haarlem. Het telefoonnummer is 023 511 43 68. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Haarlem.

Ik kom uit Diemen

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Team Diemen. Het Sociaal Team Diemen zit in het gebouw van de Brede Hoed aan de D.J. Den Hartoglaan 8. Je kan daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 020 31 44 700.

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Team Diemen.

Ik kom uit Amstelveen

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met Het Sociaal Team Amstelveen. Het telefoonnummer is 020 540 49 11. Je kan bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. En op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Je kunt ook mailen naar amstelveenloket@amstelveen.nl.

Meer informatie over Het Sociaal Team Amstelveen vind je op de website van de gemeente Amstelveen.

Ik kom uit Uithoorn

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Loket van Uithoorn. Het telefoonnummer is 0297 513 111. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Je kan ook een e-mail sturen naar sociaal.loket@uithoorn.nl.

Je kunt ook terecht bij het Info- en Adviespunt van Uithoorn voor Elkaar. Het Info- en Adviespunt zit in gebouw De Kuyper. Het adres is Kuyperlaan 50. Het Info- en adviespunt is open op dinsdag van 8.30 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van het Info- en adviespunt is 0297 303 044. Je kan bellen op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@uithoornvoorelkaar.nu

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Loket van Uithoorn Helpt.

Ik kom uit Ouder-Amstel

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Zorgadviespunt. Op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur in het Dorpshuis. Het adres is Dorpsplein 60 in Duivendrecht. Het telefoonnummer is 020 496 21 21. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar zorgadviespunt@ouder-amstel.nl

Meer informatie vind je op de website van het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.

Ik kom ergens anders vandaan

Kom je niet uit een van de gemeentes hierboven, dan kan je helaas niet bij ons terecht. Vraag in de gemeente waar je vandaan komt hoe zij je kunnen helpen.