Ik heb psychiatrische problemen

HVO-Querido biedt ondersteuning aan mensen met psychiatrische problemen in de vorm van begeleid en beschermd wonen.
  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik heb psychiatrische problemen
HVO-Querido biedt ondersteuning aan mensen met psychiatrische problemen in de vorm van begeleid en beschermd wonen. Dat kan in een reguliere woning waarbij de hulpverlener op huisbezoek komt. Of in een groepspand waar je met meerdere mensen woont of in een 24-uursvoorziening.

Ik kom uit Amsterdam
Heb je een eigen woning en heb je begeleiding nodig? Neem dan contact op met een buurtteam. De buurtteams zijn in heel Amsterdam, er is er dus altijd een in de buurt. Kijk op buurtteamamsterdam.nl voor informatie, adressen en telefoonnummers.

Intensieve hulp nodig
Heb je intensieve hulp nodig, dan kan een behandelaar je aanmelden voor beschermd wonen. Na screening wordt gekeken of je een intakegesprek krijgt. Bij dit gesprek wordt er bekeken of je in aanmerking komt voor beschermd wonen bij HVO-Querido of een andere organisatie.

Ik kom uit Haarlem
In Haarlem gaat de aanmelding voor beschermd wonen via de Brede Centrale Toegang (BCT), Wilhelminastraat 10, 2011 VM Haarlem. Dit loket is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur. De BCT is tijdens kantooruren bereikbaar via (023) 511 44 77. Meer informatie vind je op de site van de GGD Kennemerland .

Ik kom uit Diemen
In Diemen zitten de meeste aanbieders van advies, hulp, zorg en ondersteuning onder één dak in de Brede Hoed aan de D.J. Den Hartoglaan 8. Hier kan iedereen terecht voor informatie, advies en hulp. Telefoon (020) 31 44 700.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Diemen.

Ik kom uit Ouder-Amstel
Met alle vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg kun je terecht bij het Zorgadviespunt. Het is op werkdagen te bereiken van 9:00 tot 10:30 uur op (020) 472 21 59 en via zorgadviespunt@ouder-amstel.nl.