Maatschappelijke opvang / Beschermd wonen jongvolwassenen

 1. HVO-Querido
 2. >
 3. Over ons
 4. >
 5. Wat doen wij?
 6. >
 7. Maatschappelijke opvang / Beschermd wonen...

HVO-Querido begeleidt ongeveer 300 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Jongeren die ondersteuning nodig hebben bij de stap naar zelfstandig wonen. Bijvoorbeeld door een moeilijke thuissituatie of door persoonlijke kwesties. Soms is er sprake van psychiatrische problematiek.

De meeste jongeren begeleiden we ambulant in reguliere woningen verspreid over de stad. Soms wonen jongeren met z’n tweeën in een woning, soms zelfstandig. Een aantal jongeren woont op onze locaties Alexanderkade en VIP.

Doel

Het doel van de begeleiding is om jongeren voor te bereiden op zelfstandig wonen. De begeleiding beslaat vijf gebieden die aan het einde van het traject zijn gerealiseerd.

 1. Support: er is in ieder geval één volwassen persoon langdurig beschikbaar voor de jongere om op terug te vallen en er is een stabiel, steunend netwerk.
 2. Wonen: de jongere heeft een passende, betaalbare en stabiele woonruimte.
 3. School/werk: de jongere gaat naar school en/of heeft een baan die voldoende basis biedt voor een toekomstige loopbaan.
 4. Inkomen: de jongere heeft voldoende inkomen en een plan voor het voorkomen en/of oplossen van schulden.
 5. Welzijn: de jongere is fysiek en mentaal in balans en heeft een plan voor het signaleren van disbalans.


Samenwerkingsverband
De jongerenteams van HVO-Querido nemen deel aan het stedelijk initiatief de Combinatie. Hierin werken acht Amsterdamse organisaties samen om dak- en thuisloosheid bij jongeren te voorkomen.

Meer informatie

Beleidsadviseur Sharon Watson vertelt je hier graag meer over. Zij is te bereiken via e-mail sharon.watson@hvoquerido.nl.