Contact voor naaste

Heb je een vraag over de begeleiding van jouw naaste? Wij helpen je graag. Ook als je niet tevreden bent. Ga daarom met ons in gesprek, zodat wij onze samenwerking kunnen verbeteren.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Naaste
  4. >
  5. Contact voor naaste

Begeleiding

Voor vragen over de begeleiding van je dierbare neem je contact op met de begeleider. Ook ideeën of voorstellen kun je deze met de begeleider bespreken. Samen kijken we dan of we deze kunnen uitvoeren. Kom je er niet uit met de begeleider, dan kun je de zorgcoördinator of manager benaderen. Ook als je niet tevreden bent over de begeleiding kun je bij hen terecht.

Bemiddeling en klachten

Kom je er toch niet uit met de begeleiders van jouw naaste? Dan kun je voor bemiddeling of hulp bij een (in)formele klachtbehandeling terecht bij de familievertrouwenspersoon (FVP).

Informatie, advies en ondersteuning

Als naaste kun je informatie en advies krijgen van de familievertrouwenspersoon (FVP). Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de zorg van jouw partner, kind, ouder, broer, zus of vriend. Maar ook ondersteuning als de zorg je teveel wordt. De FVP is gespecialiseerd in het ondersteunen van naasten en is in dienst van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) en daarmee onafhankelijk.

De FVP luistert naar je verhaal, denkt mee en helpt je om alles op een rijtje te zetten. Bijvoorbeeld met knelpunten in de zorg en mogelijke oplossingen. Of advies over hoe je kunt bijdragen aan het herstel van je naaste. Ook weet de FVP waar je andere ondersteuning kunt vinden in jouw buurt, zoals lotgenotengroepen of mantelzorgorganisaties.

Direct, gratis en vertrouwelijk

Je kunt als naaste direct contact opnemen met de familievertrouwenspersoon (FVP). Je hebt geen toestemming nodig van de degene van wie je naaste bent of van de begeleider. De diensten van de FVP zijn gratis. Verder heeft de FVP geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat wat je vertelt vertrouwelijk is. De FVP geeft zonder jouw toestemming geen informatie door aan jouw naaste, begeleider of anderen.

“Sinds ik ondersteuning heb gekregen heb ik meer vat op mijn emoties. Ik kan me meer aansluiten bij mijn dierbare en er zijn minder irritaties. Ook heb ik een betere samenwerking met de hulpverlener.”

Familievertrouwenspersoon

Kathelijne Groffen
E-mail: k.groffen@familievertrouwenspersonen.nl
Telefoon: 06 – 11 26 19 38

www.familievertrouwenspersonen.nl

Nieuwsbrief voor naasten

HVO-Querido houdt jou als naaste graag op de hoogte van naastenavonden, trainingen en meer via de digitale nieuwsbrief. Meld je aan via familieennaasten@hvoquerido.nl.