Werk en participatie

 HVO-Querido biedt een breed scala aan uiteenlopende activiteiten in verschillende centra en werkprojecten in en om Amsterdam. 

 1. HVO-Querido
 2. >
 3. Cliënt
 4. >
 5. Werk en participatie

HVO-Querido heeft een divers eigen dagbestedingsaanbod. We hebben verschillende locaties en projecten verdeeld over Amsterdam. Iedereen die begeleiding krijgt van HVO-Querido is hier welkom en kan gebruikmaken van ons aanbod. Ook mensen van buiten HVO-Querido zijn bij ons welkom. Samen bekijken we welke indicatie passend is en wat de mogelijkheden zijn.

HVO Q CVP Lina en Frank

Leerwerkplaatsen

Wil je de stap naar werk of scholing maken en heeft hij daar ondersteuning bij nodig? Dan zijn de leerwerkplaatsen de juiste plek. Dat zijn trajecten met focus op doorstroom naar werk, scholing of een andere passende vervolgstap. Je krijgt hierin begeleiding van een jobcoach. We hebben meerdere leerwerkplaatsen:

Diensten door Doet

Diensten door Doet is de facilitaire en logistieke afdeling van de Leerwerkplaatsen. Diensten door Doet voert schoonmaakwerkzaamheden uit op diverse locaties in Amsterdam-Zuidoost. Daarnaast worden er logistieke klussen gedaan, zoals het vervoeren van meubels, schilderwerk, vloeren leggen en tuinonderhoud.

De Ban

De Ban is een gezellige kleine leerwerkplaats van HVO-Querido op de Osdorperban in Amsterdam. Hier worden oude meubels gerestyled met en van gerecyclede materialen. Daarnaast worden er woonaccessoires gemaakt en vinden er klusjes buiten de deur plaats. Denk aan schilderwerkzaamheden, karweitjes en kleine reparaties.

De Nieuwe Heelmeesters

De Nieuwe Heelmeesters is een leerwerpplaats in de horeca. Bij de Nieuwe Heelmeesters leer je van alles op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Daarnaast krijgen mensen de ruimte om zich te ontwikkelen in een veilige werkomgeving. Iemand kan weer werkritme opdoen, wennen aan het samenwerken met collega’s en ook heel belangrijk: vertrouwen krijgen in zichzelf om uiteindelijk de stap te maken richting werk en/of scholing.

Contact: leerwerkplaatsenDOET@hvoquerido.nl

Centra

We bieden laagdrempelige inloop en activiteiten gericht op participatie, meedoen en ontmoeten bij onze activiteitencentra:

 • Centrum De Tour (Nieuw-West)
  Delflandlaan 220, 1062 EB Amsterdam
  Telefoon (020) 614 20 19
 • Centrum Robert Koch (Oost)
  Robert Kochplantsoen 35 (ingang Kruislaan), 1097 GG Amsterdam
  Telefoon (020) 665 43 21
HVO Q CVP Lina en Frank

Werkprojecten

Aanmelden
Voor aanmelden kun je rechtstreeks contact opnemen met de locaties en projecten. We nodigen jullie dan uit voor een eerste gesprek. Een cliënt start altijd met een oriëntatieperiode, zodat hij kan ervaren of hij op z’n plek zit. Daarna besluiten we met elkaar of de cliënt op die plek doorgaat.

Je kunt je ook aanmelden bij een buurtteam. Op buurtteamamsterdam.nl vind je welk buurtteam dichtbij is, adressen en telefoonnummers. Je kan ook bellen of binnenlopen bij één van de activiteitencentra. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Werkproject De Poel

Werkproject De Poel bestaat uit een ambachtelijke werkplaats en een kledingwinkel. De dagbesteding is gericht op mensen met een psychische en een verslavingsproblematiek en verder voor iedereen die dagbesteding nodig heeft en zich hier prima tussen kan bewegen. Je kunt in de ambachtelijke werkplaats technieken leren zoals edelsmeden en keramiek. Net waar jouw interesse ligt. In de kledingwinkel zijn allerlei werkzaamheden op het gebied van kleding sorteren en uithangen in de winkel tot klanten helpen. Ook zijn er mogelijkheden als gastheer of gastvrouw die de koffie en lunch verzorgt voor de pauzes.

De Poel is vier dagen per week open en op woensdag gesloten.

Poeldijkstraat 10
1059 EV Amsterdam
(020) 617 13 17

Muziek

 • Muziekschool Zuidoost, Elisabeth Cady Stantonplein (Podium ZO/Kwaku gebouw), 1102 BL Amsterdam.
  Contactpersoon is Francois Rustveld (06) 83 56 98 41
 • Muziekstudio Underground, Peelstraat 85 (kelder Judith van Swethuis), 1079 RN Amsterdam.
  Contactpersoon is Andy Grunberg (020) 517 05 29.

Bureau Werk & Participatie

Zit je bij HVO-Querido, maar weet je nog niet wat je wilt doen? Of heb je een vraag rondom werk en participatie? Dan kunnen je met je begeleider terecht bij Bureau Werk & Participatie. Dit team bestaat uit ervaren traject- en jobcoaches die adviseren en ondersteunen in de toeleiding naar:

 • Betaald werk
 • Vrijwilligerswerk
 • Leerwerktrajecten of leerstages
 • Dagbesteding
 • Training & scholing
 • Activiteiten in de wijk of sport
 • Daarnaast regelt Bureau Werk & Participatie de toegang tot onderaannemers Dagbesteding.

Contact: Bureau Werk & Participatie, werk-participatie@hvoquerido.nl

HVO Q Frank

Ik kom uit Weesp

Je woont in Weesp en zoekt iets te doen overdag. Neem dan contact op met het Sociaal Loket Weesp.

Het gratis telefoonnummer is 0800 0643. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de Wmo helpdesk aan de telefoon. Die zorgt dat het Sociaal Loket Weesp je terugbelt of plant een afspraak voor je in.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Amsterdam.

Ik kom uit Haarlem

In Haarlem heeft HVO-Querido een dagopvang aan de Wilhelminastraat 10. Je kunt daar allerlei activiteiten doen. Iedereen is welkom voor een kop koffie en een praatje. Het is open van maandag tot en met vrijdag.