Ik ben familie/naaste

Wij vinden het belangrijk dat je dierbare, onze cliënt, niet alleen onze zorg krijgt, maar ook steun en liefde van naasten.

Wij vinden het belangrijk dat je dierbare, onze cliënt, niet alleen onze zorg krijgt, maar ook steun en liefde van naasten. Wij menen dat ‘Samen meer mogelijk’ is. Daarom betrekken we je graag en ondersteunen we je bij de zorg voor degene bij wie je betrokken bent.

Bij HVO-Querido gebruiken we het woord ‘naaste’. Een naaste is iemand bij wie jouw dierbare zich vertrouwd en veilig voelt. Naasten kunnen familieleden of partners zijn, maar ook vrienden of buren​.

Als naaste heb je misschien een emotioneel proces doorgemaakt. Of moet je leren omgaan met een nieuwe fase in jouw leven. Dat kan betekenen dat er van jou iets anders wordt verwacht wat effectiever werkt voor je dierbare. Tegelijk is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarom is het fijn als je vanaf het begin andere naasten om je heen verzamelt. Zo hoeft je niet alles alleen te doen. HVO-Querido kan je hierbij ondersteunen met bijvoorbeeld gesprekken of een training.

“Sinds ik meer betrokken word bij de begeleiding merk ik dat ik ook kan meedenken.
Ik doe meer dingen die mijn dierbare ook fijn vindt.”

Ervaring van naasten

In deze video vertellen een paar naasten en hun dierbare (Roy) over de periode waarin zij geen contact met elkaar hadden. En hoe zij het contact ervaarden toen deze werd hersteld. Begin juni 2021 overleed Roy door een steekpartij. Zijn dochter en zus vertellen over deze intense periode.