Naastenbeleid

HVO-Querido heeft een naastenbeleid en volgt hierin de landelijke ontwikkelingen. De kern is de samenwerking tussen cliënt, naaste en hulpverlener.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Naaste
  4. >
  5. Naastenbeleid

HVO-Querido heeft een naastenbeleid en volgt hierin de landelijke ontwikkelingen. De kern is de samenwerking tussen cliënt, naaste en hulpverlener. Dit is belangrijk, omdat een goede samenwerking effect kan hebben op het welzijn van jouw dierbare. Daarnaast ben je als naaste altijd aanwezig in het leven van je dierbare, terwijl een hulpverlener dat slechts tijdelijk is.

“Mijn zoon zat wegens omstandigheden in een traject bij een instelling. Ik werd daar weinig betrokken bij zijn zorg. Toen mijn zoon bij het Jong Volwassenen team kwam, leerde de hulpverlener mij dat ik niet vanuit mijn zorgen naar mijn zoon moest kijken. Ik moest juist vertrouwen in hem hebben en op een andere manier contact maken. Daar reageerde hij zeer positief op. Ik ben die hulpverlener daar nog steeds erg dankbaar voor!”

Het naastenbeleid van HVO-Querido is afgeleid van de landelijke Generieke module Naasten. Hierin staan aanwijzingen voor jou als naaste, hulpverleners en HVO-Querido. In deze video wordt het naastenbeleid uitgelegd.