Streetsmart

StreetSmart is een fondsenwervingsproject om dak- en thuisloze gezinnen te helpen en tijdelijke opvang te bieden aan gezinnen die net dakloos zijn geraakt.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Helpen
  4. >
  5. StreetSmart

Wat is Streetsmart?

Het zal je maar gebeuren. Jij en je gezin dreigen uit huis te worden geplaatst. De rekeningen stapelen zich op en je ziet geen uitweg meer. De hulp vanuit de overheid is beperkt en vooruitzichten op herstel zijn er nog niet. Het is een ramp voor de betrokkenen en hun kinderen en een grote kostenpost voor de maatschappij.

Hoe werkt StreetSmart?

  1. Eet in een restaurant dat deelneemt aan StreetSmart
  2. Een vrijwillige donatie van € 1 is aan je bon toegevoegd
  3. Al het opgebrachte geld is voor deze gezinnen

HVO-Querido heeft de start van het project in Nederland mogelijk gemaakt.

HVO Q Streetfood

StreetSmart Amsterdam biedt een oplossing.

Een groot aantal Amsterdamse horecaondernemers slaat de handen ineen om gezinnen te helpen die uit huis geplaatst dreigen te worden. Ook ondersteunen we mensen die op straat leven met de nodige maaltijden en geven we advies.

In november en december vragen restaurants die aan StreetSmart meedoen hun gasten om 1 euro per rekening extra te betalen om dreigende dakloosheid te voorkomen. Verder vinden activiteiten plaats om fondsen te werven en de dreigende dakloosheid van gezinnen onder de aandacht van het grote publiek te brengen. StreetSmart organiseert verbindende activiteiten.

We maken gebruik van ambassadeurs om StreetSmart bekender te maken en zo nog meer verschil te kunnen maken in het leven van mensen die het tijdelijk minder hebben.

Helpen

StreetSmart financieel helpen kan door een bedrag over te maken via Whydonate.

Meer weten?

Zie de website en de Facebook van StreetSmart.