Ik heb psychosociale problemen

HVO-Querido biedt hulp aan mensen met een combinatie van psychische en sociale problemen (psychosociale problemen).

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik heb psychosociale problemen

Wij bieden mensen met psychosociale problemen hulp bij zelfstandig wonen en activiteiten overdag (dagbesteding). Psychosociale problemen zijn een combinatie van problemen die te maken hebben met wat je voelt en denkt (psychisch) en problemen die te maken hebben met andere mensen of organisaties (sociaal). Je voelt je bijvoorbeeld angstig of somber en hebt ook moeilijkheden met je partner en kinderen. Daardoor gaat het ook slechter op je werk. Je kan er ook lichamelijke klachten van krijgen.

Op deze pagina staat waar je terecht kan voor hulp.

Ik kom uit Amsterdam

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met een buurtteam. Het buurtteam kijkt wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen. De hulp is gratis.

Op buurtteamamsterdam.nl vind je informatie, welk buurtteam dichtbij is, adressen en telefoonnummers.

Ik kom uit Weesp

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Loket Weesp. Het gratis telefoonnummer is 0800 0643. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de Wmo helpdesk aan de telefoon. Die zorgt dat het Sociaal Loket Weesp je terugbelt of plant een afspraak voor je in.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Amsterdam.

Ik kom uit Haarlem

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met Buurts in Haarlem. Buurts Haarlem kijkt wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen. De hulp is gratis.

Op de website van Buurts vind je informatie, adressen en telefoonnummers.

Ik kom uit Aalsmeer

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met Het Sociaal Team Aalsmeer. Het telefoonnummer is 0297 38 75 75. Je kunt ook mailen naar sociaalloket@aalsmeer.nl.

Meer informatie over het Sociaal Team Aalsmeer vind je op de website van de gemeente Aalsmeer.

Ik kom uit Amstelveen

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met Het Sociaal Team Amstelveen. Het telefoonnummer is 020 540 49 11. Je kan bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. En op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Je kunt ook mailen naar amstelveenloket@amstelveen.nl.

Meer informatie over Het Sociaal Team Amstelveen vind je op de website van de gemeente Amstelveen.

Ik kom uit Diemen

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Team Diemen. Het Sociaal Team Diemen zit in het gebouw van de Brede Hoed aan de D.J. Den Hartoglaan 8. Je kan daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 020 31 44 700.

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Team Diemen.

Ik kom uit Uithoorn

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Sociaal Loket van Uithoorn. Het telefoonnummer is 0297 513 111. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Je kan ook een e-mail sturen naar sociaal.loket@uithoorn.nl.

Je kunt ook terecht bij het Info- en Adviespunt van Uithoorn voor Elkaar. Het Info- en Adviespunt zit in gebouw De Kuyper. Het adres is Kuyperlaan 50. Het Info- en adviespunt is open op dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer van het Info- en adviespunt is 0297 303 044. Je kan bellen op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt ook mailen naar info@uithoornvoorelkaar.nu

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Loket van Uithoorn Helpt.

Ik kom uit Ouder-Amstel

Je hebt een eigen woning en je hebt begeleiding nodig. Neem dan contact op met het Zorgadviespunt. Op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur in het Dorpshuis. Het adres is Dorpsplein 60 in Duivendrecht. Het telefoonnummer is 020 496 21 21. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Je kunt ook mailen naar zorgadviespunt@ouder-amstel.nl

Meer informatie vind je op de website van het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.

Ik kom ergens anders vandaan

Kom je niet uit een van de gemeentes hierboven, dan kan je helaas niet bij ons terecht. Vraag in de gemeente waar je vandaan komt hoe zij je kunnen helpen.