Ik ben dakloos

Als je geen plek hebt om te wonen of te logeren, kan je hulp krijgen van HVO-Querido. Je moet je dan eerst aanmelden bij de gemeente waar je vandaan komt. De gemeente kijkt wie jou het beste kan helpen. Dat kan HVO-Querido zijn of een andere organisatie.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik ben dakloos

Op deze pagina staat waar je in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlem terecht kan. Woon je in een gemeente in de Haarlemmermeer, IJmond of Zuid-Kennemerland? In sommige gevallen kan je dan ook voor hulp bij ons terecht. Hieronder staat hoe dat werkt.

Als de gemeente je naar HVO-Querido verwijst, hangt het van je situatie af welke hulp je krijgt. Bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding, ondersteunende begeleiding, wonen, persoonlijke verzorging, meedoen aan activiteiten of verpleging.

Ben je door financiële problemen je huis kwijtgeraakt en je hebt een tijdelijke woonplek nodig? Klik hieronder voor meer informatie.

Ik kom uit Amsterdam of Weesp

Op de website van de gemeente Amsterdam vind je informatie over de hulp die je kan krijgen in Amsterdam en Weesp:

  • Welke inloophuizen er zijn met eten, drinken, een douche, schone kleren of activiteiten.
  • Welke opvang er is om ergens te slapen, tijdelijk te wonen en extra hulp te krijgen.
  • Welke noodopvang er is voor gezinnen.
  • Welke opvang er in de winter is (1 december tot 1 april).

Om je aan te kunnen melden, moet je binding hebben met Amsterdam. Dit betekent dat je de afgelopen jaren in Amsterdam hebt gewoond, of dat je er al hulpverlening krijgt, of dat je familie en vrienden in Amsterdam hebt.

Ik kom uit Haarlem, de Haarlemmermeer, IJmond of Zuid-Kennemerland

Als je uit Haarlem of omgeving komt, meld je je aan bij de Brede Centrale Toegang (BCT). Het adres is Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Dit loket is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Het telefoonnummer is 023 511 44 77. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de Brede Centrale Toegang vind je op de website van de GGD Kennemerland.

Ik kom uit Aalsmeer

Ben je dakloos en kom je uit Aalsmeer, dan kan je voor informatie, advies en hulp terecht bij Het Sociaal Team Aalsmeer. Het telefoonnummer is 0297 38 75 75. Je kunt ook mailen naar sociaalloket@aalsmeer.nl.

Meer informatie over het Sociaal Team Aalsmeer vind je op de website van de gemeente Aalsmeer.

Ik kom uit Amstelveen

Ben je dakloos en kom je uit Amstelveen, dan kan je voor informatie, advies en hulp terecht bij Het Sociaal Team Amstelveen. Het telefoonnummer is 020 540 49 11. Je kan bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. En op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Je kunt ook mailen naar amstelveenloket@amstelveen.nl.

Meer informatie over Het Sociaal Team Amstelveen vind je op de website van de gemeente Amstelveen.

Ik kom uit Diemen

Ben je dakloos en kom je uit Diemen, dan kan je voor informatie, advies en hulp terecht bij het Sociaal Team Diemen. Het Sociaal Team Diemen zit in het gebouw van de Brede Hoed aan de D.J. Den Hartoglaan 8. Je kan daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 020 31 44 700.

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Team Diemen.

Ik kom uit Uithoorn

Ben je dakloos en kom je uit Uithoorn, dan kan je voor informatie, advies en hulp terecht bij het Sociaal Loket van Uithoorn. Het telefoonnummer is 0297 513 111. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Je kan ook een e-mail sturen naar sociaal.loket@uithoorn.nl.

Je kunt ook terecht bij het Info- en Adviespunt van Uithoorn voor Elkaar. Het Info- en Adviespunt zit in gebouw De Kuyper. Het adres is Kuyperlaan 50. Het Info- en adviespunt is open op dinsdag van 8.30 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van het Info- en adviespunt is 0297 303 044. Je kan bellen op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt ook mailen naar info@uithoornvoorelkaar.nu

Meer informatie vind je op de website van het Sociaal Loket van Uithoorn Helpt.

Ik kom uit Ouder-Amstel

In Ouder-Amstel kan je terecht bij het Zorgadviespunt. Op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur in het Dorpshuis. Het adres is Dorpsplein 60 in Duivendrecht. Het telefoonnummer is 020 496 21 21. Je kan bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Je kunt ook mailen naar zorgadviespunt@ouder-amstel.nl. Meer informatie vind je op de website van het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.

Ik kom ergens anders vandaan

Als je niet uit een van de gemeentes hierboven komt, dan kan je helaas niet bij ons terecht voor hulp omdat je dakloos bent. Vraag in de gemeente waar je vandaan komt hoe zij je kunnen helpen.