Ik ben dakloos

Heb je geen dak boven je hoofd? Kijk waar je in Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel of Haarlem terecht kunt.

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Hulp zoeken
  4. >
  5. Ik ben dakloos
Je kunt je voor de meeste hulp die wij bieden niet rechtstreeks bij HVO-Querido aanmelden. Je kunt wel bij HVO-Querido terechtkomen. Wanneer je bij ons komt, hangt het van je situatie af welke hulp je krijgt. Bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding, ondersteunende begeleiding, wonen, persoonlijke verzorging, dagbesteding of verpleging.

Ik kom uit Amsterdam
Op de website van de gemeente Amsterdam vind je informatie over inloophuizen, tijdelijke en langdurige opvang en dagbesteding. Ook lees je hier hoe je je hiervoor kunt aanmelden. Het is een voorwaarde dat je binding hebt met Amsterdam.

Ik kom uit Haarlem of omgeving
Kom je uit Haarlem of omgeving, meld je dan aan bij de Brede Centrale Toegang (BCT). Op de website van de gemeente Haarlem vind je hierover meer informatie.

Ik kom uit Diemen of Ouder-Amstel
Ben je dakloos en kom je uit Diemen of Ouder-Amstel, ga dan naar de website van de gemeente Diemen of naar de website van de gemeente Ouder-Amstel.

Ik kom ergens anders vandaan
Kom je niet uit een van de bovenstaande gemeentes, dan kun je helaas niet bij ons terecht. Informeer in de gemeente waar je vandaan komt hoe ze je kunnen helpen.

HVO-Querido

Een tijdelijke woonplek nodig?
Voor enkele voorzieningen van HVO-Querido kun je je wel zelf aanmelden. Heb je tijdelijk geen woning? Bijvoorbeeld doordat je door scheiding of verlies van baan geldproblemen hebt? En heb je daardoor geen huis? Dan kun je tijdelijk terecht in ons passantenhotel of een van onze passantenpensions. Daar kun je maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren.

Reserveren
Wie van het passantenhotel gebruik wil maken, meldt zich aan via de gratis reserveerlijn. Dit kan 7 dagen per week van 11:00 tot 12:00 uur via 0800 – 0415.

Je komt dan op een wachtlijst te staan en de volgorde op die lijst bepaalt wanneer je aan de beurt bent. Wachtenden bellen één keer per week om te laten weten nog altijd een plek te willen. Onze medewerkers vertellen toekomstige gasten op welke plek zij staan, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

De prijzen variëren tussen de € 8,25 en € 15 per nacht.