Innovatie

HVO-Querido richt zich op het bevorderen van de gezondheid, het vergroten van de zelfredzaamheid en de eigen regie. Vanuit ons innovatieteam onderzoeken we in hoeverre technologie hieraan kan bijdragen voor cliënten en medewerkers.

Werkwijze

De werkwijze van het innovatieteam kenmerkt zich door co-creatie, design thinking en kleinschalig experimenteren. Eerst verkennen we waar knelpunten en kansen liggen en op basis daarvan starten we met experimenten op kleine schaal. Zo komen ontdekken we snel of de eHealth toepassing kans van slagen heeft bij onze doelgroep. En als dat zo is maken we er serieus werk van. eHealth vereist digitale vaardigheden. Het bevorderen daarvan is dan ook een van de pijlers van ons innovatieprogramma.

Lopende projecten

Digitale inclusie

HVO-Querido vindt dat iedereen gelijke kansen moet hebben om mee te kunnen doen in de digitale maatschappij. Collega’s ondersteunen we met digicoaches. Voor cliënten hebben we het digital first initiatief, waarbij ze een smartphone, laptop of tablet krijgen met bijpassende training.

Sensoren & domotica

Wij denken dat sensoren een belangrijke rol kunnen vervullen in de zorg. We hebben een bureaulamp laten ontwikkelen die rood oplicht als er sprake is van geluidsoverlast. De gebruiker van de lamp wordt zo op een fijne manier gewezen op het geluidsniveau in zijn huis.

Robotica

Robotica krijgt een steeds prominentere plek in onze maatschappij, ook in de zorg. Met robots proberen we onze doelgroep te ondersteunen in hun dag- en nachtritme en beweging te stimuleren.

Leefstijlmonitoring

Voor cliënten die hun leefstijl willen verbeteren gebruiken we bij HVO-Querido de leefstijl-app Gill. Deze helpt om voeding, bewegen, slapen, ontspannen, middelengebruik, hygiëne, seksleven óf sociale steun te verbeteren.

Portalen en platforms

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten altijd hun zorggegevens in kunnen zien. Daarom hebben we een cliëntportaal ontwikkeld waar de doelgroep altijd in kan. Verder ondersteunen we met PLINKR mensen die hulp nodig hebben bij het beheer van hun financiën.

E-modules

E-modules of trainingen zoals lekkerinjevel zijn toegankelijk voor wie zich graag op eigen kracht wil ontwikkelen. Alleen of samen met de begeleider.

Contact

Jolien Koopman

Ben je cliënt, naaste of medewerker bij ons? En heb je een innovatief idee om onze zorg nog beter te maken? Dan horen wij graag van je!

Voor meer informatie neem je contact op met Mindy Asamoah, teammanager Innovatie en digitale zorg.

mindy.asamoah@hvoquerido.nl of digicafe@hvoquerido.nl