Nieuws

Wonen met zorg

In een aardig boekje van Stadgenoot onder de titel ‘Wonen met zorg’ geeft de woningcorporatie een beeld van haar zorgvastgoed in de stad.

De publicatie opent met een korte geschiedenis waaruit blijkt dat Stadgenoot, in de vorm van voorgangers de Algemene Woningbouw Vereniging en Het Oosten, al heel lang op de bres staat voor kwetsbare Amsterdammers.

Antonio

Het zorgvastgoed van Stadgenoot reikt van intensieve zorg tot zelfstandig wonen en alles daar tussenin. Uiteraard is ook HVO-Querido in dit boekje vertegenwoordigd.
Niet alleen wordt er aandacht besteed aan onze vestiging aan de Aalbersestraat in de voormalige kerk Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten, ook de voorzieningen van HVO-Querido aan de Poeldijkstraat komen aan bod. Naast een dubbele pagina over deze locatie, wordt ook ingezoomd op de zogeheten wuifwoningen van de Rijswijk en op bewoner Antonio Kraan, die zijn verhuizing van de opvang naar een wuifwoning een mooie stap noemt. ‘Ik was schuw geworden, maar nu begin ik mijzelf weer te voelen in de stad,’ vertelt Antonio.

Kijk hier om ‘Wonen met zorg’ te lezen.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *