Winterkoudeopvang gaat over in noodopvang

24 december, 2021

De winterkouderegeling loopt tot maandag 27 december en gaat dan over in noodopvang. Vanwege de lockdown vangt de gemeente Amsterdam samen met de instellingen voor maatschappelijke opvang alle dak- en thuislozen in Amsterdam die zelf geen onderdak kunnen vinden op. HVO-Querido is een van die organisaties.
Ben je al gescreend is voor de winterkouderegeling door de GGD, dan is een nieuwe screening niet nodig en kun je bij de huidige opvanglocatie terecht.

Duur opvang

De opvang duurt zolang de lockdown van kracht is. Wie gebruik maakt van de coronanoodopvang krijgt een bed, een douche, een warme maaltijd en ontbijt. De overnachting is gratis. De G4, de vier grootste gemeenten in Nederland, bieden allemaal coronanoodopvang aan. Het gaat om nachtopvang van 16:30 tot 9:30 uur. Overdag moeten mensen de opvang verlaten en kan er gebruik worden gemaakt van de inloopvoorzieningen in de stad.

Toegang tot de coronanoodopvang

Als je nog niet bent gescreend voor de winterkouderegeling, dan moet je je eerst melden bij de Jan van Galenstraat 323, ingang B. Dak- en thuislozen kunnen zich daar op werkdagen melden tussen 14:00 en 16:00 uur. In het weekend kun je je melden op de Transformatorweg 6 tussen 16:30 en 21:00 uur. De GGD stelt je een aantal korte vragen en verwijst je naar de juiste opvanglocatie.

Praktische informatie

Bij de opvanglocaties kunnen dak- en thuislozen tussen 16:30 uur en 21:00 uur naar binnen. Ze krijgen een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. ’s Ochtends moeten ze uiterlijk om 9:30 uur de opvang verlaten.

Opvang honden tijdens de coronanoodopvang

Honden van mensen die in de coronanoodopvang slapen worden gratis opgevangen in het asiel aan de Ookmeerweg.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.