Nieuws

Winterkouderegeling van kracht

29 maart, 2023

Vanwege de weersomstandigheden geldt vanaf vrijdagmiddag  31 maart 16:30 uur tot donderdagochtend 6 april de winterkouderegeling. Alle dak- en thuislozen kunnen zich melden bij de Transformatorweg 6 tussen 16:30 en 22:00 uur voor nachtopvang.

Amsterdam

Winterkouderegeling Amsterdam
Dak- en thuislozen die alleen gebruik willen maken van de winterkouderegeling (WKR) kunnen zich gedurende de looptijd van de winterkouderegeling dagelijks tussen 16:30 – 22:00 uur melden aan de Transformatorweg 6. Alle dak- en thuislozen kunnen tijdens de WKR terecht in de opvang.
De WKR gaat in vanwege de weerverwachting. In de opvang krijgen mensen gratis een warme maaltijd, bed, douche en ontbijt.

Winteropvang Amsterdam
Dak- en thuislozen die in aanmerking willen komen voor de vier maanden aaneengesloten winteropvang kunnen zich van maandag t/m vrijdag van 14:00 – 16:00 uur melden bij de GGD aan de Jan van Galenstraat 323.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

Haarlem

WinterNoodOpvang (WNO) Haarlem
In Haarlem zijn andere regelingen rondom extra opvang in de winter van kracht, die gelden van 1 december 2022 tot april 2023.
Dak- en thuislozen uit Haarlem kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek bij de Brede Centrale Toegang (BCT) van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Dak- en thuislozen uit de omliggende gemeentes kunnen zich melden bij de eigen gemeente; indien nodig en met verwijzing kan vervolgens een afspraak worden gemaakt bij de BCT.

WinterNoodOpvang fase 2 in Haarlem
Als de gevoelstemperatuur onder de -10 graden voorspeld wordt is er een verruimd toelatingsbeleid in de opvang in Haarlem, WNO fase 2 genoemd. De BCT geeft aan wanneer fase 2 ingaat en ook wanneer deze weer stopt. Als fase 2 van kracht is kunnen alle dak- en thuislozen uit Haarlem en de omliggende gemeentes  terecht in de opvang. Ze dienen zich dagelijks te melden bij de BCT tussen 09:00 en 12:00.
Op moment is er nog geen fase 2 afgekondigd.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie op de website van de Brede Centrale Toegang Kennemerland.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.