Winteropvang én winter kouderegeling per 1 december

29 november, 2022

Donderdag 1 december start de aaneengesloten winteropvang voor 4 maanden. Tegelijkertijd start vanwege de strenge kou de winterkouderegeling tot nader order.

Winteropvang Amsterdam
Dak- en thuislozen die in aanmerking willen komen voor de 4 maanden aaneengesloten winteropvang kunnen zich maandag t/m vrijdag van 14.00 – 16.00 uur melden aan de Jan van Galenstraat 323 Amsterdam.

Winterkouderegeling Amsterdam
Dak- en thuislozen die alleen gebruik willen maken van de winterkouderegeling kunnen zich gedurende de looptijd van de winterkouderegeling dagelijks tussen 16.30 – 22.00 melden aan de Transformatorweg 6. Alle dak- en thuislozen kunnen dan terecht in de opvang.

De WKR gaat in vanwege de weerverwachting. In de opvang krijgen mensen gratis een warme maaltijd, bed, douche en ontbijt.–

WinterNoodOpvang (WNO) Haarlem
In Haarlem zijn andere regelingen rondom extra opvang in de winter van kracht, welke gelden van 1 december 2022 tot april 2023.
Dak- en thuislozen uit Haarlem kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek bij de Brede Centrale Toegang (BCT) van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12.00 op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Dak- en thuislozen uit de omliggende gemeentes kunnen zich melden bij de eigen gemeente; indien nodig en met verwijzing kan vervolgens een afspraak gemaakt worden bij de BCT.

WinterNoodOpvang fase 2 in Haarlem
Als de gevoelstemperatuur onder de -10 graden voorspeld wordt is er een verruimd toelatingsbeleid in de opvang in Haarlem, WNO fase 2 genoemd. De BCT geeft aan wanneer fase 2 ingaat en ook wanneer deze weer stopt. Als fase 2 van kracht is kunnen alle dak- en thuislozen uit Haarlem en de omliggende gemeentes  terecht in de opvang. Ze dienen zich dagelijks te melden bij de BCT tussen 09:00 en 12:00.
Op moment is er nog geen fase 2 afgekondigd

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.