Nieuws

Velserpoort officieel geopend

23 april, 2018

Na een ingrijpende verbouwing is op 20 april de HVO-Querido locatie Velserpoort in het noorden van Haarlem officieel geopend door wethouder Jur Botter en HVO-Querido directeur Anita Schaaij. In de vernieuwde Velserpoort bieden medewerkers van onze organisatie ruimte aan 22 dakloze gezinnen en 47 dakloze alleenstaanden.

Het doel van de opvang in de Velserpoort, net als dat van de andere HVO-Querido locatie aan de Wilhelminastraat in Haarlem Centrum, is de alleenstaanden en gezinnen die er verblijven zo snel mogelijk door te laten stromen naar een zelfstandige woonruimte.
Alles draait om het herstel van mensen die om welke reden dan ook dakloos zijn geraakt. Onze cliënten werken samen met hun begeleiders aan het oplossen van hun problemen. Naast het vinden van woonruimte kunnen dat hun psychosociale situatie, verslaving, schulden of een combinatie daarvan zijn. Deze aanpak werkt: al meer dan 80 mensen in Haarlem stroomden succesvol uit naar een zelfstandige woning of naar een lichtere vorm van zorg.

Gezin tijdens de opening van de Velserpoort

Gezin tijdens de opening van de Velserpoort

Actief meewerken

De Velserpoort is open en er wordt al volop zorg geboden. Daarnaast werken cliënten actief mee aan het reilen en zeilen op deze locatie. Denk aan het schoonmaken of het koken van de maaltijden. Daarnaast kunnen cliënten bezigheden hebben bij andere (sociale) organisaties elders in Haarlem.
Tijdens de verbouwing zijn nieuwe keukens, nieuw sanitair en meer ruimtes ingericht voor mensen die dakloos zijn geraakt.

Mensen van de cliëntenraad in Haarlem tijdens de opening van de Velserpoort

Mensen van de cliëntenraad in Haarlem tijdens de opening van de Velserpoort

Nieuwe keuken, en nieuwe kinder- en tienerkamers

Met giften van Sint Jacobs Godshuis is het mogelijk geworden de grote keuken in gebruik te nemen. Hier is lang naar uitgezien, want nu kan ook op deze locatie door cliënten zelf, vers gekookt worden wat ook weer een vorm van dagbesteding is.
Kinderpostzegels heeft fors bijgedragen aan het realiseren van een kinderkamer, een huiswerkkamer en een tienerkamer. Dit is buitengewoon belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen die ondanks hun moeilijke omstandigheden iets van hun toekomst willen maken.
Vanuit deze giften wordt deze zomer ook een grote tuin kindvriendelijk ingericht.

Kijk hier voor foto’s van de opening.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.