Nieuws

Nieuw: passantenpension Wenckebachweg

16 april, 2024

Het nieuwe passantenpension van HVO-Querido aan de H.J.E. Wenckebachweg 112a is geopend. Het gaat om 93 woningen die hier tien jaar blijven staan. Ze zijn bedoeld voor mensen uit Amsterdam en de gemeenten van Amstelland die door omstandigheden dakloos zijn geworden.

93 woningen

De Alliantie heeft het passantenpension Wenckebachweg in samenwerking met HVO-Querido gebouwd. Dit was in opdracht van de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel. Het gebouw heeft 93 woonunits verdeeld over vier etages. Elke woning heeft een eigen keuken, wc en badkamer. De ruimte rond het gebouw wordt groen en er zijn plekken voor het stallen van fietsen.

Bij de opening van passantenpension Wenckebachweg kregen alle bewoners een plant

Bij de opening van passantenpension Wenckebachweg kregen alle bewoners een plant

Nieuwe start

De tijdelijke sociale huurwoningen bieden onderdak aan mensen die bijvoorbeeld door een scheiding of faillissement geen eigen woning meer hebben. Met begeleiding van HVO-Querido kunnen de meeste bewoners binnen een à twee jaar de draad weer oppakken en een nieuwe start maken.
Lees hier het verhaal van bewoner Abdel Hafdi, een van de eerste bewoners aan de Wenckebachweg: Met een basis kom je verder.

Contact

Met vragen of opmerkingen over het nieuwe passantenpension Wenckebachweg kun je contact opnemen met HVO-Querido op telefoonnummer (020) 465 19 62.

Zie ook

Weespertrekvaartbuurt: nieuwe stadswijk aan Weespertrekvaart

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.