Nieuws

Na 58 plekken in instellingen komt Ellen tot rust

02 augustus, 2023

‘In de vorige kliniek waar ik tien jaar of misschien wel langer woonde, lag ik overdag urenlang op bed. Suf van de medicatie.’ Het enige uitje dat ze destijds soms had, was naar de Albert Heijn. Om een blikje drinken te kopen. ‘Verder durfde ik niet te gaan.’ En nu is ze voor de tweede keer in nog geen maand tijd bijna een hele dag op pad geweest. Sinds vier weken woont Ellen bij De Thuiskomst. Het is haar 59ste plek in een instelling in zo’n dertig jaar. En – als het goed is – wordt het ook haar laatste plek.

Hier mag ze blijven wonen. Voor mensen met complexe psychische aandoeningen die geen uitzicht hebben op herstel, is nauwelijks een goede plek te vinden. In Amsterdam hebben Arkin GGZ en HVO-Querido de handen ineen geslagen. In april is woonvoorziening De Thuiskomst open gegaan. De Volkskrant sprak bewoners en medewerkers over de pilot De Thuiskomst en over hun ervaringen tot nu toe.

Lees het artikel uit de Volkskrant van 1 augustus 2023.

In deze video lichten teammanager Ramilda en manager bedrijfsvoering deze unieke woonlocatie  en samenwerking toe.

Samen met Arkin is HVO-Querido aan iets nieuws begonnen. In april 203 is ons team van de Aalbersestraat gestart met een pilot: de Thuiskomst. Dat is een kleinschalige woonvoorziening voor tien mensen die eerder langdurig in de kliniek verbleven.

Kijk hier voor een interview met de initiatiefnemers van de Thuiskomst. 

‘Ik ben trots dat HVO-Querido dit doet. En ik ben trots dat mijn team meegaat in deze beweging. De Thuiskomst is een succes als bewoners zich prettig voelen en tevreden zijn,’ aldus Ramilda. ‘Als ze minder decompenseren, stabiel wonen en zeggen: hier wil ik blijven. Hier kom ik thuis.’

Deel dit bericht:

De Thuiskomst, woonvoorziening

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.