Muziek als therapie

23 september, 2022

In de onvolprezen rubriek Amsterdammer helpt Amsterdammer in Het Parool vraagt Andrew Boakye, een cliënt van ons Team Zuidoost, geld voor een laptop om muziek te blijven maken, want dat is als therapie voor hem.

‘Ik kan mijn gevoelens uiten in mijn nummers. Zonder die uitlaatklep weet ik niet goed hoe ik de dagen moet doorkomen,’ aldus Andrew in Het Parool. Vanwege een winkeldiefstal moest hij een paar jaar geleden een tijdje in de cel doorbrengen en eenmaal buiten kwam hij in de opvang van HVO-Querido terecht. ‘Via hen ben ik aan mijn huidige woning gekomen,’ vertelt hij. Sindsdien verkeert hij in rustiger vaarwater. Die stabiliteit zegt hij met name te danken te hebben aan zijn muziek. Zijn begeleider Mickael Puech beaamt het belang van een computer. ‘Het maken van muziek is voor Andrew als therapie.’
Kijk hier om dit artikel te lezen.
Foto: Eva Plevier

Voor Andrew Boakye werkt muziek als therapie

Voor Andrew Boakye werkt muziek als therapie

Wij spraken Andrew in 2019. Toen ging het ook vooral over muziek.
Kijk hier om dit artikel te lezen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.