Nieuws

HVO-Querido wenst je fijne feestdagen

Tags: muziek
12 december, 2019

Al een paar jaar achtereen maken onze cliënten en medewerkers samen een bijzondere muzikale kerstgroet. Met een zelfgeschreven lied en videoclip wensen zij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Dit jaar is het de beurt aan HVO-Querido’s huisband Space Lightning. Bandleider en oprichter Delano Fransman schreef het catchy kerstliedje “Rondom de kerstboom,” met hoofdrollen voor zangeres Alice Resida en rappers Grijz en SugSugaa.

Muziekschool Zuidoost

De muzikanten van Space Lightning begonnen veelal als straatmuzikant. Om overlast tegen te gaan heeft HVO-Querido samen met stadsdeel Amsterdam Zuidoost een plek gezocht om een muziekschool te starten als dagbestedingsproject. Eerst in onze eigen nachtopvang aan de Flierbosdreef, inmiddels alweer geruime tijd in Podium Zuidoost. Met succes, momenteel maken ruim tachtig mensen gebruik van de muziekfaciliteiten van HVO-Querido.
‘Ik ga nog steeds met heel veel plezier naar de muziekschool,’ aldus Delano Fransman, ‘het is leuk om nieuwe dingen te leren. Het heeft ook mijn leven gered, want op het moment dat je speelt ben je niet met je problemen bezig.’

Rondom de kerstboom

Rondom de kerstboom

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.