Verhalen

Het kanaal over in een roeiboot

17 september, 2003

Iedereen gaat met vakantie. De luiaards liggen aan een strand rond de Middellandse Zee, de actieven wandelen in de Pyreneeën of kanoën in de Ardennen en de culturelen bezoeken alle musea in Parijs en Rome.
En dan heb je nog de extremen.

Mike Tuijn, nu groepsleider bij sociaal pension Vrijburg, straks medewerker van ons Mobiel team, behoort tot de laatste categorie. Eerder stak hij per kano de Atlantische oceaan over, fietste hij rond het Baikalmeer in Siberië, beklom de Kilimanjaro bij wijze van huwelijksreis en onlangs stak hij Kanaal over in een sloep.

Mooie ervaring

Mike roeide het Kanaal over

Mike roeide het Kanaal over

Mike Tuijn: ‘Het Kanaal over roeien lijkt een peulenschil vergeleken bij de oceaanrace, maar het gaat nooit vanzelf. Het was een non-stop poging en dan gaat het hard. We kregen elke twee uur eten uit de volgboot en dat was echt nodig. We hebben er ruim dertig uur over gedaan, met een gemiddelde van bijna vierenhalve knoop.
Ik ben geen jongen om stil te zitten, uitdagingen geven wat sjeu aan je leven. Tijdens het roeien denk ik wel eens “waar ben ik aan begonnen” maar achteraf heb je een mooie ervaring die je jarenlang samen kunt delen.
Ik heb momenteel nog geen concrete plannen voor een volgende tocht of krachtmeting met de elementen. Eerst maar eens even wennen bij het mobiel team. Dat is tenslotte ook een hele uitdaging.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.