Nieuws

Expositie Rolf Willigenburg

31 augustus, 2023

Op vrijdag 15 september vanaf 16:00 uur ben je van harte welkom bij Lokatie Laurier aan de Laurierstraat 62 in Amsterdam voor een expositie van kunstschilder Rolf Willigenburg, een cliënt van Team Zuid van HVO-Querido.

Expositie Rolf Willigenburg

Expositie Rolf Willigenburg

Rolf Willigenburg (Eemnes, 1970) leidde een veelbewogen leven als jonge kunstenaar. Zelfdestructie, verslaving en psychische kwetsbaarheid mondden uit in het verlies van zijn atelier met veel van zijn schilderwerk en het verlies van zijn woning. Via HVO-Querido komt zijn leven langzaamaan weer op de rails. Hij krijgt een eigen veilige plek en de regie over zijn leven terug. Vanaf dat moment ontstaat er ruimte voor herstel en begint hij – met vallen en opstaan – weer met het maken van nieuw schilderwerk. Het artikel Geluk in de vrije ruimte geeft een mooi beeld van de mens en de kunstenaar.

Nooit stil

Rolf heeft nooit stilgezeten en heeft ook in moeilijke periodes altijd werk gemaakt. Grove punkwerken, verf en inkt, kwinkslagen op gevonden schilderijen, pizzadozen of oude modems. Maar ook verstilde portretten tot op de millimeter. Al naar gelang wat kan en wat voorhanden is en waar zijn inspiratie op dat moment heen kan vloeien.

Nieuwe doelen

Voor Rolf is deze expositie een overzichtstentoonstelling van zijn hervonden rust en inspiratie sinds het wonen. Hij sluit naar eigen zeggen een periode af en opent de deuren voor een nieuwe fase. Nieuwe doelen liggen in het verschiet. Een verdiepende schilderopleiding, op termijn een eigen atelier, werk als docent?

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.