Nieuws

Campagne Herstel Werkt! van start

28 mei, 2024

De stedelijke campagne Herstel Werkt! bedoeld om meer bekendheid te geven aan het brede palet van activiteiten die een bijdrage kunnen leveren aan het herstelproces van inwoners van Amsterdam die hiernaar op zoek zijn. De vernieuwde website www.herstelwerkt.nl is hierbij het hulpmiddel en biedt een actueel overzicht van alle cursussen, herstelgroepen, inloop, individuele ondersteuning, ontmoetingsplekken en online bijeenkomsten op dit gebied.

Doel van de campagne

De inzet van ervaringsdeskundigen is niet meer weg te denken in zowel de geestelijke gezondheidszorg als het sociaal domein en krijgt steeds meer bekendheid als aanvulling op of preventie van reguliere zorg. De campagne Herstel Werkt! informeert Amsterdammers en professionals in de zorg en het sociale domein over het herstelaanbod dat met ervaringskennis is ontwikkeld. Met posters, billboards en berichten op sociale media wil Herstel Werkt! ervoor zorgen dat mensen de weg vinden naar toegankelijke activiteiten. Zo kunnen zij een begin maken of verder werken aan hun herstel.

Martijn Fuldner van ons Herstelbureau is een van de blikvangers in de campagne Herstel Werkt!

Martijn Fuldner van ons Herstelbureau is een van de blikvangers in de campagne Herstel Werkt!

Vernieuwde website

De website www.herstelwerkt.nl is vernieuwd en biedt een actueel overzicht van het herstelaanbod per stadsdeel. Hier kunnen mensen eenvoudig vinden waar ze terecht kunnen voor ondersteuning door ervaringsdeskundigen. Met vragen kunnen mensen terecht bij drie onafhankelijke wegwijsfunctionarissen, elk met hun eigen expertise op het gebied van herstel of ervaringsdeskundigheid. Zij staan klaar om voorlichting en advies te geven over de mogelijkheden die er in Amsterdam zijn. Zo kan iedereen een passend aanbod vinden.

Organisatie

De campagne Herstel Werkt! is een initiatief van ervaringsdeskundigen van het Herstelbureau van HVO-Querido, Pit & Co van Arkin, Team Herstel van Cordaan, Thuis van het Leger des Heils, TEAM ED, Scip van De Regenboog Groep, GGZ inGeest en De Waterheuvel. De gemeente Amsterdam ondersteunt de campagne.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.