Nieuws

Anders kijken

Onze beschermende woonvorm Domselaerstraat heeft gisteren een mooie inspirerende dag gehad bij The Living Museum in Bennebroek op het oude terrein van Vogelenzang.

Een verslag van teammanager Evert Bod – Anders doen of niets doen wordt bepaald door anders kijken en anders denken. Daar hadden we gisteren een mooie dag voor bij The Living Museum onder leiding van Rokus Loopik. Nu we alweer iets meer dan drie jaar bestaan als BW Domselaerstraat is het goed om eens achterom en vooral ook vooruit te kijken. Een echte aanrader voor teams: het ging onder meer over inspraak voor cliënten, waar we weliswaar al veel aan doen, waar ook nog altijd een tandje kan worden bijgezet.

Niets

Het ging daarnaast over werken met je eigen ervaringen, over werken met je hart en ook over  wat je zonder praten kunt bereiken.
Kunst liep als rode draad door de hele dag. We zijn zelf ook aan de slag gegaan als  kunstenaar, of was het kunstenmaker?
Een paar uitspraken die voorbij kwamen en die de dag goed weergeven: als je doet wat je leuk vindt en je hart je ingeeft, hoef je nooit te werken, ik meen van Confucius.
Verder een moeilijke voor hulpverleners zoals wij: niets doen, behalve bij excessen natuurlijk. Als niets helpt, doe dan niets (Freek de Jonge).
We hebben genoten en veel geleerd, met dank aan alle kunstenaars van The Living Museum.

 

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *