Domselaerstraat
Domselaerstraat
De Domselaer biedt langdurig verblijf aan 31 bewoners die door de gevolgen van hun psychiatrische ziekte ernstige beperkingen ondervinden bij het zelfstandig wonen. Het gaat daarbij om zaken als sociale vaardigheden, zelfverzorging, verzorging van de eigen kamer en kennis van sociale wet- en regelgeving. De Domselaer is een woonvoorziening die woonzorg biedt aan bewoners die vanuit de klinische settingen van de collega-instellingen de mogelijkheid krijgen meer woonvaardigheden aan te leren om hierna, als dat kan, door te stromen naar een meer ambulante vorm van wonen.
Woonsituatie
Alle bewoners hebben een Wlz-indicatie. Het hulpaanbod bestaat uit een combinatie van wonen en begeleiding. De begeleiding is gericht op praktische woonondersteuning, dag-structuur, geborgenheid, gezelligheid, saamhorigheid en het stimuleren van zelfredzaamheid.
De bewoners wonen in groepsverband en de sfeer is huiselijk. Daarnaast bestaat de beperkte mogelijkheid om meer individueel te wonen. Iedereen heeft een eigen zit- annex slaapkamer; de keukens, eetkamers en huiskamers zijn gemeenschappelijk. Vanuit de twee centrale keukens delen de bewoners dagelijks de maaltijden. De participatie van de bewoners hierbij is in ontwikkeling.
Aan de Domselaerstraat zijn daarnaast drie satellietwoningen verbonden: 1 groepswoning met drie bewoners op Funenpark 65 en twee individuele BW woningen. Bewoners die hier wonen zijn in staat om hun hulpvraag enigszins uit te stellen tot de dagelijkse vast terugkerende afspraken met begeleiding.
Begeleiding en zorg
Elke cliënt heeft in het kader van het individuele begeleidingstraject een persoonlijk begeleider. De Domselaer is een samenwerking tussen twee culturen: psychiatrie vanuit Arkin en de woonzorg vanuit HVO-Querido. Bij de Domselaer is Arkin verantwoordelijk voor de psychiatrische behandeling en het case-management. HVO-Querido is verantwoordelijk voor de 24-uurs woonbegeleiding. HVO-Querido en Arkin beslissen gezamenlijk of cliënten passen in het traject.
Het begeleidingstraject van de individuele cliënt wordt planmatig aangepakt. Dit betekent dat de persoonlijk begeleider samen met de cliënt een begeleidingsplan maakt. Dit begeleidingsplan wordt met een bepaalde frequentie geëvalueerd. Hierbij wordt bekeken hoe de begeleiding in de afgelopen periode is verlopen en worden doelen gesteld voor de volgende periode. Het hulpaanbod bestaat uit een combinatie van wonen en begeleiding door middel van:
- dagelijkse ondersteuning en/of verzorging en/of verpleging op maat om het lichamelijke en psychische functioneren te stabiliseren en de autonomie zoveel mogelijk te behouden.
- begeleiding met focus op zelfredzaamheid en stimulering van bewoners om op hun eigen manier te participeren op de woonlocatie en in de maatschappij.
Onze begeleiding en ondersteuning is erop gericht om het verblijf zo lang mogelijk stabiel en gezond te houden. Als de zorgvraag van een bewoner verandert of verzwaart bekijken we gezamenlijk naar meer passend vervolgaanbod binnen of buiten de organisatie.
Specialisatie
Bewoners zo prettig mogelijk te laten wonen met oog voor eigenheid, autonomie, diversiteit en positieve gezondheid. Wij willen de autonomie behouden en waar mogelijk vergroten vanuit de herstelvisie en krachtgerichte benadering.
We hebben een zeer divers team met mensen uit diverse culturen én we hebben verschillende functies in dienst om allround te kunnen voldoen aan de zorg- en hulpvraag van onze bewoners. We hebben verpleegkundigen, verzorgenden IG, persoonlijk begeleiders, ondersteunend begeleiders, koks en een huishoudelijk ondersteuner in ons team en zijn 24-uur aanwezig met een wakende nachtdienst.
Meer informatie over de locatie
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.