Domselaerstraat
Domselaerstraat

De Domselaerstraat is een Wlz (Wet langdurige zorg) gefinancierde woonvoorziening voor 27 mensen vanaf 18 jaar. Door langdurige psychiatrische problematiek zijn zij niet in staat om zonder begeleiding te wonen. Het gebruik van harddrugs of ernstige gedragsproblematiek is een contra-indicatie in verband met de vele groepsmomenten. Alle bewoners hebben een externe behandelaar.
Aan de Domselaerstraat zijn ook drie satellietwoningen verbonden. Twee groepswoningen van ieder drie bewoners in Funenpark en een individuele woning op de Tidorestraat voor beschermd wonen. Bewoners van de stellietwoningen zijn in staat om hun hulpvraag enigszins uit te stellen tot de dagelijkse vast terugkerende afspraken met begeleiding. Op Funenpark zit inpandig een kantoor waar dagelijks begeleiding aanwezig is. Bewoners van zowel Funenpark als Tidorestraat mogen gebruik maken van alle faciliteiten van de Domselaerstraat als daar behoefte aan is.
Wat is het doel van de begeleiding?
Bewoners zo prettig mogelijk te laten wonen met oog voor eigenheid, autonomie, diversiteit, authenticiteit en positieve gezondheid. Wij willen de autonomie van alle bewoners behouden en waar mogelijk vergroten vanuit de herstelvisie en krachtgerichte benadering. We hebben een team met mensen uit diverse culturen. We hebben mensen in verschillende functies in dienst om allround te kunnen voldoen aan de zorg -en hulpvraag van onze bewoners. Verpleegkundigen, verzorgenden IG, persoonlijk begeleiders, ondersteunend begeleiders, koks en een huishoudelijk ondersteuner. Wij zijn 24-uur aanwezig met een wakende nachtdienst.
Wat houdt de begeleiding in?
Wij bieden bewoners dagelijks ondersteuning en/of verzorging en/of verpleging op maat. Dit is om het lichamelijke en psychische functioneren te stabiliseren en de autonomie zoveel mogelijk te behouden. Op maat bieden we begeleiding, verpleging en verzorging op alle denkbare leefgebieden. Denk aan het verstrekken van medicatie, hulp bij douchen en aankleden, de eigen leefruimte schoon houden, assistentie bij externe afspraken zoals huisarts/ of ziekenhuis etc. De begeleiding, verzorging en verpleging focust op wat de bewoner zelf nog wél kan. juist om dit te behouden. Wij ondersteunen en verzorgen waar dit dagelijks echt noodzakelijk is.
Wij stimuleren alle bewoners op hun eigen manier om mee te doen op de locatie, in de wijk en in de maatschappij. Denk aan de koks helpen met het voorbereiden van de dagelijkse maaltijd of corveetaken. Of extern het volgen van dagbesteding bij een zorgboerderij, papierprikken in de wijk of de creatieve inloop bezoeken.
Hoe lang kan men hier blijven?
Bewoners zijn welkom zo lang zij een geldige Wlz-indicatie hebben en naar gelang hun hulp- en ondersteuningsvraag ons aanbod en expertise niet overstijgt.
Wat is de volgende stap?
Onze begeleiding en ondersteuning is erop gericht om het verblijf zo lang mogelijk stabiel, veilig en gezond te houden. Als de zorgvraag van een bewoner verandert of verzwaart, kijken we samen met de bewoner en zijn of haar netwerk naar een passend aanbod. Binnen of buiten HVO-Querido.
Kosten?
Inkomensafhankelijk via CAK.
Meer informatie over de locatie
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.