Nieuws

Amsterdam opent extra opvangplekken dak- en thuislozen

28 maart, 2020

Amsterdam opent de komende dagen 250 opvangplekken voor dak- en thuislozen in de stad. Honderd hiervan zijn extra opvangplekken die worden ingericht in een sporthal in Amsterdam-West.

Bij 150 van de 250 plekken gaat het om bestaande plekken die over meerdere locaties worden verdeeld. Dit is  om het risico op besmetting met corona te minimaliseren. Daarnaast komen er ook 23 plekken voor gezinnen die nu elders worden opgevangen.

Sporthal

In de sporthal worden twee ruimtes ingericht waar elk 50 personen kunnen overnachten. De Regenboog Groep verzorgd met beroepskrachten en vrijwilligers de opvang. De locatie is bedoeld voor zowel mensen die al langere tijd dakloos zijn, als mensen die recent hun huis zijn kwijt geraakt.

6000

Momenteel beschikt Amsterdam al over ruim 6000 opvangplekken voor dak- en thuislozen gedurende 365 dagen per jaar. In de wintermaanden komen daar 445 opvangplekken bij in het kader van de winteropvang en het Stoelenproject.

Aanvullende maatregelen

Vorige week nam het college al aanvullende maatregelen zodat mensen in de dak- en thuislozenopvang zo min mogelijk risico lopen om besmet te raken. Zo werden de Sporthallen Zuid ingericht voor 100 daklozen. Ook is  de locatie Transformatorweg in drie ruimtes voor 50 personen opgesplitst.
Sindsdien is de gemeente doorgegaan met het inspecteren van eigen locaties en locaties die beschikbaar zijn gesteld door derden. Het Rode Kruis is ingeschakeld voor de begeleiding van daklozen. Ook heeft het college contact met het kabinet over locaties, begeleiding en middelen.

Deel dit bericht:

Amsterdam Andreas Kruizen

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.