Verhalen

Zin is een goede graadmeter

22 november, 2018

Robbert Bernhard wordt met ingang van 1 december teammanager van de afdeling Passeerdersstraat van HVO-Querido. Hij volgt in deze functie Evert Bod op.

Robbert Bernhard (1978) werkt al zestien jaar bij HVO-Querido. Hij begon bij ons als stagiair bij de Beschermende Woonvorm Indische buurt tijdens zijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en kwam in 2002 in dienst als woonbegeleider, de voorloper van de functie persoonlijk begeleider, bij onze BW Oosterparkbuurt.
Daarna werd hij IZO, Inhoudelijk Zorg Ondersteuner, de voorloper van de functie zorgcoördinator, was twee jaar trainer krachtgerichte basismethodiek en parttime zorgcoördinator van het voormalige DAC Linnaeushof. Daarnaast heeft hij drie jaar lang een dag in de week les gegeven op de Hogeschool van Amsterdam in methodiek. Op 1 december aanstaande is hij op de kop af zes jaar zorgcoördinator van de Passeerdersstraat, dus over de voorziening zelf hoeven ze hem niks te vertellen.

Verbonden

‘Vanaf het ontstaan van de Passeerdersstraat in 2012 hebben Evert en ik deze voorziening en dit team samen opgebouwd,’ vertelt Robbert Bernhard. ‘Het voelt voor mij persoonlijk als iets van mij, ik voel me heel erg verbonden met de Passeerdersstraat. Maar samen met het team hebben wij het gemaakt tot wat het nu is. We begonnen met 27 bewoners, dat zijn er nu 63. Het is mooi om daar een onderdeel van te zijn.
Ik ben altijd op zoek naar ontwikkeling en uitdaging, het is dan ook een logische stap in mijn carrière om hier nu teammanager te worden.

Robbert Bernhard

Robbert Bernhard

Samenwerken

Ik verwacht met veel verschillende partijen te gaan samenwerken, niet alleen met het team, maar ook met allerlei externe belanghebbenden. Mijn rol is vooral een verbindende. Een paar jaar geleden hen ik een opleiding coachend leidinggeven gevolgd, daar geloof ik sterk. Hiërarchie kan oké zijn, maar hier bij de Passeerdersstraat voel je dat niet. Hier zijn we samen verantwoordelijk.
Ik geloof ook heel sterk in de krachtgerichte benadering. Focussen op kwaliteiten in plaats van op beperkingen. Als wij verwachten dat medewerkers onze cliënten op die manier benaderen, dan werkt het beter als we medewerkers ook op die manier tegemoet treden. Dat is echt een goede cultuuromslag bij HVO-Querido geweest.

Leuk

Ik ben altijd lekker druk, ik houd niet alleen van mijn werk, maar ook van sporten, van surfen, van de zee en ik heb een druk sociaal leven. Ik heb er veel zin om teammanager te worden en ik heb bij mezelf gemerkt dat dit een goede graadmeter is. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan bij HVO-Querido heb ik altijd heel leuk gevonden. Dat is een voorwaarde. Je moet iets echt leuk vinden om het goed te kunnen doen.’

Robbert Bernhard is getrouwd en heeft twee kinderen.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.