Verhalen

Zelf kiezen

08 oktober, 2018

Jordy was is 2014 een van de eerste bewoners van de locatie voor 24-uurszorg van HVO-Querido aan de Domselaerstraat. Nu is hij gegroeid naar meer zelfstandigheid en verhuisd naar de Passeerdersstraat. Hij is natuurlijk trots dat hij dit heeft bereikt en schreef er onderstaand artikel over.
Ik woon nu bijna vijf jaar bij HVO-Querido. Ik heb daar veel vrienden gemaakt, maar ik was toch niet helemaal op mijn plaats in een 24-uurssetting. Het was voor mij geen eindstation, omdat ik me verder wil ontwikkelen.

Licht

Van mijn persoonlijk begeleider kreeg ik de kans om door te stromen naar een plek op mezelf. Ik kwam toen op een wachtlijst te staan en het zou minimaal anderhalf jaar duren. Uit het niets kwam er toen ineens een gesprek, waarna ik nog dezelfde week kon verhuizen naar de Passeerdersstraat.
In een mum van tijd heb ik ja gezegd en ben ik overgegaan. Het is hier heel mooi. Er is veel licht in mijn kamer en ik heb ook een balkon. Alles is vrij nieuw en iedereen is heel aardig. De mensen zijn hier vriendelijk, spraakzaam en open. De begeleiders waren meteen aardig.

Jordy in zijn kamer

Jordy in zijn kamer

Hiphop

Opeens heb ik nu een studioruimte voor mijn eigen passies: tekenen en muziek. Sinds 1992 zit ik in de hiphopscene onder aliassen als Rel-mc, Revolt, Dr. Mayhem, Indelict en 2case mc.
In de Bijlmermeer heb ik veel meegemaakt met drugs en geweld. Ik zat in coffeeshops, hing op straat, of ik liep te taggen op het spoor. ‘Graffiti talks, writers fade,’ is mijn motto, dat moet je voelen als je van hiphop houdt.

Ideaal

Ik woon nu ruim vier weken bij de Passeerdersstraat en ik heb nog geen heimwee gehad naar de Domselaer. Af en toe eet ik nog mee op mijn oude locatie, vooral om mijn kennissen daar te ontmoeten.
Hier doe ik nu zelf boodschappen en kook ik ook zelf, wat vrij nieuw voor mij is. Ik vind het fijn om zelf te kiezen wat ik eet.
De Jordaan is echt ideaal voor iemand in de dertig, ik houd van deze buurt,.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.