Verhalen

Wintersport

02 maart, 2012

Afgelopen maandag zijn we met een stel bewoners en begeleiders van onder andere BW Diemen vertrokken naar Winterberg, een klein wintersport gebied in het Duitse Sauerland. Met 26 mensen vertrokken we om 7:00 uur ’s ochtends met de bus. Na ongeveer vijf uur rijden kwamen we rond het middaguur aan. Voor het inchecken was het nog te vroeg, daarom zijn we weer met zijn allen de bus in gegaan om in het dorpje te gaan lunchen. Winterberg is klein maar gezellig.

Afdalen

De volgende dag was het zover, met een heel stel de piste op! De meeste mensen kozen ervoor om te gaan snowboarden, wat natuurlijk een stuk moeilijker is dan skiën. Des te dapperder vonden wij de snowboarders! Bij de een lukte het beter dan de ander. Maar uiteindelijk kon bijna iedereen aan het einde van de dag staan en van de piste afdalen. Dit geld trouwens ook voor de mensen die gingen skiën. Heel prettig was het dan ook dat er een sportbegeleider mee was van het sportproject, die de mensen privéles kon geven!

Sterke verhalen

Aan het einde van de dag zijn we met zijn allen de après-ski ingedoken. Want dat hoort er natuurlijk ook bij! En gelijk kwamen alle sterke verhalen naar boven; wie hoe vaak was gevallen, de moeilijkheid van de skilift, spierpijntjes, absurd steile afdalingen. En het respect voor degenen die er wel van af durfden.
Volgende dag was het jammer genoeg weer tijd om naar huis te gaan. Al met al een super gezellige en sportieve minivakantie.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.