Nieuws

Wijkwijzer bij De Tour

10 november, 2023

Onder het motto “er is meer te doen, dan je denkt” vond gisteren bij Centrum De Tour de Wijkwijzer plaats. Dat is een informatiemarkt waar buurtbewoners uit Amsterdam Nieuw-West kennis konden nemen van het aanbod aan dagbesteding en zorg in de wijk.

Verschillende organisaties, initiatieven en projecten hadden een kraam bij De Tour. We zagen onder andere De Regenboog, het Leger des Heils en Cordaan. Ook HVO-Querido was goed vertegenwoordigd met stands van onder meer de Buurtcirkel, Centrum Robert Koch, De Poel, de leerwerkplaatsen en uiteraard De Tour zelf.
Een soort participatiemarkt, maar dan lokaal en met name gericht op de klant.

Een bezoeker van De Tour op de Wijkwijzer

Een bezoeker van De Tour op de Wijkwijzer

Nieuw: de Ban

Het was ook een mooie gelegenheid om nieuwe initiatieven voor het voetlicht te brengen. Wie kent bijvoorbeeld de Ban al? We kennen de locatie aan de Osdorper Ban uit een ver verleden als de plek van de Dienstenwinkel en recenter als uitvalsbasis van onze Technische Dienst. En nu is er dus de Ban, een kleine leerwerkplaats van HVO-Querido waar deelnemers met gerecycled materiaal meubels restylen. Als voorbeeld hiervan toonden ze tijdens de Wijkwijzer een fraai bijzettafeltje met vintage boeken. Daarnaast maakt men woonaccessoires en doet klussen (schilderwerk, reparaties, karweitjes) buiten de deur.

Medewerkers en een bezoeker van De Tour

Medewerkers en een bezoeker van De Tour

Aan de slag

Naast de presentatie van deze staalkaart aan mogelijkheden, konden bezoekers van de Wijkwijzer ook direct aan de slag. Ze konden bijvoorbeeld voor niks hun haar laten knippen bij Barbershop Arrami. Dat bleek een goede zet, veel bezoekers maakten gebruik van deze service. Men kon zich (een beetje) laten schminken, je taalvaardigheid vergroten, met macramé aan de slag, een lesje gymnastiek volgen en nog veel meer.
Bij binnenkomst kregen alle belangstellenden een lootje. In de loop van de middag vielen hier, tot blijdschap van de bezoekers, vele fraaie prijzen op.
Het was een geslaagde en gezellige bijeenkomst, deze Wijkwijzer, prima georganiseerd en royaal verzorg door het team van Centrum De Tour.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.