Nieuws

Wethouder onder de indruk van Wilhelminastraat

22 juli, 2022

De nieuwe wethouder zorg Diana van Loenen bezocht gisteren de dag- en nachtopvang aan de Wilhelminastraat in Haarlem van HVO-Querido. Daar toonde zij zich onder de indruk van de rust en de goede organisatie op de locatie.

Wethouder Van Loenen stak aan het eind van de middag met een kleine delegatie ambtenaren de straat over van het gemeentehuis naar de Wilhelminastraat voor een eerste kennismaking. Ze begon haar rondleiding, net als de klanten van de opvang, bij de BCT, de Brede Centrale Toegang Kennemerland. Deze dienst van de GGD voert de indicatie voor de maatschappelijke opvang uit.

Traject

Vervolgens liet teammanager Joeri Snel van HVO-Querido de wethouder en haar gevolg de dag- en de nachtopvang in het pand zien. Hij vertelde kort over de werkwijze en hoe het er in de praktijk op de voorziening aan toegaat. De Wilhelminastraat is meer dan een nachtopvang, alle bezoekers wordt een traject aangeboden. Zo kunnen mensen hun leven weer op de rails krijgen en zelfstandig of begeleid gaan wonen.

Wethouder Van Loenen (links) bezoekt de Wilhelminastraat van HVO-Querido

Wethouder Van Loenen (links) bezoekt de Wilhelminastraat van HVO-Querido

Nodig?

De wethouder kwam vooral om kennis te maken en te luisteren. Zij vroeg onder meer aan Joeri Snel wat hij dacht nodig te hebben om de mensen die gebruikmaken van de maatschappelijke opvang beter van dienst te kunnen zijn. Snel wist wel iets: haast maken met de realisatie van de Skaeve Huse, meer inzetten op Housing First en meer samenwerken met de woningcorporaties om de uitstroom uit de maatschappelijke opvang te bevorderen.

Rust

Toen wethouder Van Loenen opmerkte dat er een bijna serene rust heerste in het pand, haastte Snel zich op te merken dat het er regelmatig ook wat levendiger aan toegaat. Hij voegde hier aan toe dat de begeleiders van HVO-Querido er alles aan doen om een rustige en ontspannen sfeer in de opvang te creëren en te bewaren.

Diana van Loenen is sinds 30 juni dit jaar wethouder voor onder andere Zorg, Welzijn & Volksgezondheid in Haarlem. Zij is al sinds 2014 raadslid voor de Partij van de Arbeid.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.