Werken/ leren bij

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Werken/leren bij

Wil je werken of stage lopen bij HVO-Querido? Kijk dan op onze website Samenvoorthuis. We hebben bijna altijd vacatures en regelmatig stageplaatsen.
Ook hebben we vacatures voor zij-instromers. Kijk op Samenvoorthuis voor meer informatie.
Wil je eerst kennismaken met HVO-Querido en de collega’s in diverse functies? Geef je dan op voor een koffiedate via onze website.

Opleiding tot ervaringsdeskundige

Nederland heeft diverse opleidingen tot ervaringsdeskundige. Wij bieden de opleiding Howie the Harp in Amsterdam aan.

De opleiding Howie the Harp is een eenjarige fulltime opleiding. Deze is voor mensen die persoonlijke ervaring hebben met ‘ontwrichting en herstel’ op psychosociaal gebied, in de psychiatrie en/of verslavingszorg en van hun kwetsbaarheid hun deskundigheid willen maken.

We organiseren regelmatig introductiebijeenkomsten. Heb je interesse, dan kun je je aanmelden. Na aanmelding voor de opleiding volgt een selectieprocedure die zich richt op de fases van herstel van de potentiële kandidaat. Ofwel: past deze opleiding bij fase waarin de deelnemer staat?

De opleiding bestaat uit een theoretisch deel (4 maanden) en een praktijkdeel (8 maanden). In he praktijkdeel draait alles om de ontwikkeling van beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. Tijdens deze periode werkt hij of zij minimaal 24 uur per week als ervaringsdeskundige in opleiding en verkent deze de verschillende aspecten van het werk.