Verhalen

Wat echt belangrijk is

20 september, 2021

Onlangs zijn vijf klanten van onze afdeling Discus samen met twee begeleiders, Jochem Beeuwkes en Maarten Vermaas, de natuur in getrokken. Zij kampeerden drie dagen in de bossen van Zeewolde.

Een verslag van Maarten Vermaas – Bij aanvang van deze korte trip werd direct duidelijk waarom de mannen voor deze uitdaging kozen. De stad uit en de natuur in geeft mensen namelijk de rust en ruimte om zich te bezinnen. Daar waren we allemaal wel aan toe. Wanneer je vooral bezig bent met je tentje, een vuurtje gaande houden en het eten op houtvuur bereiden, worden je zinnen als vanzelf verzet. Dat helpt je om te bepalen wat echt belangrijk voor je is.

Rust in Zeewolde

Verhalen delen

Voor dit avontuur waren de deelnemers onbekenden van elkaar. Maar na een dag van samen een kamp opbouwen waren de banden al behoorlijk gesmeed. De grappen en grollen bleven komen, maar ‘s avonds bij het vuur was er tijd en ruimte om ook de uitdagingen in het leven te bespreken. Iedereen heeft zijn verhaal. Tijdens onze talking stick-sessies (een luistermethode van Amerikaanse indianenvolken) werd lief en leed openhartig gedeeld. We legden elkaar vragen voor als: hoe word jij graag gezien door je dierbaren? Natuurlijk was er ook hierbij alle ruimte voor lol en muziek. Vooral trancemuziek was goed vertegenwoordigd, leuk op een natuurcamping!

Treffend

De tweede dag hebben we genoten van een workshop boogschieten onder leiding van Machiel, de eigenaar van onze natuurcamping De Altena.
Een prachtige ervaring. We leerden dat de houding van een schutter veel vertelt over de persoon in kwestie. Ieder van ons kreeg te horen wat er aan onze houding was te zien en hoe je dit kon veranderen. Zo stond een van ons naar voren gebogen. Hij kreeg te horen: ‘neem je ruimte in, je mag er zijn.’ Pardoes vloog de pijl richting de roos. Dit leverde veel gesprekstof op en apetrotse schutters. Boogschieten als therapie? Nog tot laat werd hierover nagepraat.

Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Bij het afscheid de volgende dag werd duidelijk dat voor alle deelnemers de sfeer van vrijheid, gelijkheid en broederschap tijdens dit kampeeravontuur de doorslag gaf voor de goede ervaring en herinneringen waar deze mannen nog een tijd op kunnen teren.

 

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.