Nieuws

Vrolijk de trap op

Tags: roggeveen
14 november, 2023

De trap van onze gezinsopvang De Roggeveen is opnieuw geschilderd. Niet met een frisse laag witte muurverf, maar met vrolijke en kleurrijke voorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Mark Beerenpoot, schilder en eigenaar van Airbrush Beerepoot, heeft een paar weken lang een trapportaal van De Roggeveen onderhanden genomen. Hij is niet zomaar aan de slag gegaan, hij is er van tevoren met een aantal jonge bewoners goed voor gaan zitten. Wat willen zij zien op hun trap? De kinderen kiezen unaniem voor afbeeldingen van dieren. Zij komen ook met het idee om de etages in niveaus in te delen. De begane grond is het laagste deel en dat is daarom de onderwaterwereld met vissen, zeesterren (Patrick van Spongebob moet er beslist bij volgens de kinderen) en een octopus. Een verdieping hoger zijn we op het land en op de tweede etage in de lucht.

Beer Q aan het begin van de trap

Beer Q aan het begin van de trap

Q

Een verbindend element op alle etages is Q (Kjoe) een mascotte-achtige beer. We zien hem op de trap als zichzelf, maar ook in een duikboot, in een helikopter en op een wolk.
Deze beer komt terug in de bewegwijzering die Mark Beerenpoot aanbracht op de binnenplaats van de opvang. Daar heeft hij onder meer leuke smileys geschilderd, om te laten zien dat mensen bij De Roggeveen aardig met elkaar omgaan. Hij heeft ook de prullenbakken op een speelse manier opgevrolijkt, zodat kinderen afval op de goede manier opruimen.

Schilderingen op de trap van De Roggeveen

Schilderingen op de trap van De Roggeveen

Blij

‘Wij hopen dat de kinderen zich hierdoor veilig en vertrouwd voelen bij De Roggeveen,’ zegt activiteitenbegeleider Jeanet Boot. Haar collega Mariska van Hamburg vertelt dat een moeder en haar zoon nu steeds de trap nemen omdat de kleine man zo graag de geschilderde beren wil zien. Zo blijven ze fit en dat is mooi meegenomen.
‘Eerst was de trap best wel saai,’ vertelt een meisje dat bij Roggeveen woont. ‘Nu niet meer, nu word je er blij van.’

Bloemen voor de Fred Foundation

Bloemen voor de Fred Foundation

Fred Foundation

Samen met een aantal kinderen van De Roggeveen knipt Mark Beerenpoot het lint door en daarmee is het trapportaal officieel geopend.
De beschildering van de trap is mogelijk gemaakt door de Fred Foundation. Sandra Kloezen, programmamanager van deze stichting, woont de opening bij en krijgt van de kinderen een bos bloemen. Zij legt heel begrijpelijk uit hoe het zit. Fred is een meneer die heel veel geld heeft verdiend en zich nu inzet voor een betere wereld. Zoals een trap waar kinderen van De Roggeveen een beetje vrolijker van worden.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.