Verhalen

Vluchtelingen krijgen training bij Ajax

05 november, 2015

‘Vluchtelingen in je achtertuin. Waar sommige Nederlanders in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maken er niet op te zitten wachten, pakt Ajax het anders aan,’ schrijven Niels Kalkman en Mike Verweij in De Telegraaf van 5 november 2015.
De Ajax Foundation, de maatschappelijke tak van Ajax, verzorgt elke woensdag voetbaltrainingen voor vluchtelingen die in de noodopvang van HVO-Querido aan de Flierbosdreef verblijven. ‘Zuidoost is onze achtertuin,’ zegt Simone Freling van Ajax in het artikel. ‘Het vluchtelingevraagstuk is een groot en actueel probleem dat zich voordoet en waar wij een kleine rol in kunnen spelen. Dat zijn we aan onze stand verplicht,’ aldus Edwin van der Sar.
‘De eerste keer hadden we ze niet verteld dat dit door Ajax georganiseerd was,’ aldus begeleider Geertjan Nijenhuis van HVO-Querido in De Telegraaf. ‘We zeiden gewoon: we gaan een potje voetballen. Je had die ogen moeten zien glunderen toe ze die trainingspakken zagen. Ook in Syrië en Eritrea hebben ze van Ajax gehoord.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.