Nieuws

Verdere samenwerking met Levvel

Tags:
14 juli, 2022

Afgelopen maandag zijn de directies van Levvel en HVO-Querido opnieuw samengekomen om een volgende stap te zetten in de verdieping van de samenwerking.

Beide organisaties werken al op diverse terreinen samen en vullen elkaar inhoudelijk aan. Denk bijvoorbeeld aan Het Colleqtief en de Combinatie, maar ook aan gezinsondersteuning. Zowel Levvel als HVO-Querido hebben echter de ambitie om de samenwerking verder te intensiveren en te concretiseren en samen een netwerkorganisatie te vormen.

Sluitende keten

‘We komen elkaar al heel lang op verschillende thema’s tegen in de stad,’ stelt directeur zorg Barbra Velthuizen. ‘We zien deels dezelfde mensen in een ander stadium van hun leven. We maken ons bijvoorbeeld samen hard om een sluitende keten van zorg voor 18- en 18+ te maken. We werken samen aan een integraal aanbod voor gezinnen. En we proberen samen te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van mensenhandel en als dat toch gebeurt bieden we samen goede zorg en ondersteuning.

V.l.n.r.: Frederique Coelman, Martin Pol, Louise Olij, Barbra Velthuizen, Anne-Claire Beernink, Karin Boudewijns, Ragna Louman en Patrick Snoek

V.l.n.r.: Frederique Coelman, Martin Pol, Louise Olij, Barbra Velthuizen, Anne-Claire Beernink, Karin Boudewijns, Ragna Louman en Patrick Snoek

Preventie

Het is geen feestje van directeuren, deze samenwerking. We willen echt een doe-agenda. Concrete dingen waar cliënten baat bij hebben en waar medewerkers actief aan kunnen bijdragen. We gaan meer kennis delen, samen onderzoek doen.
Bovenliggend is natuurlijk het mentale welbevinden en de gezondheid van onze gezamenlijke cliënten. Daar doen we het voor. Zowel Levvel als HVO-Querido zijn organisaties aan de achterkant, om het zo te zeggen, wij zien de ellende in de praktijk. Om die ellende te voorkomen en zoveel mogelijk te beperken willen we samen meer werk maken van preventie.
Het doorbreken van de intergenerationele overdracht, zorgen dat ouders hun problemen niet doorgeven aan hun kinderen, is momenteel een van onze grootste gezamenlijke maatschappelijke ambities.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.