Verhalen

Tuin Velserpoort klaar voor de lente

10 maart, 2022

Het begint weer lekker warm en zonnig te worden buiten. Dat is leuk voor onze kinderen die weer buiten kunnen spelen en spelletjes kunnen doen in de tuin. En het is ook een goed moment om onze natuurspeeltuin klaar voor de lente te maken.

Een artikel van Alexander Simonjan – Voor de begeleiders van de gezinsopvang gaat het om het ondersteunend aanwezig te zijn. Daarnaast proberen we de kinderen die bij ons wonen waar nodig te ondersteunen bij de uitwerking van hun ideeën en de activiteiten die ze in hun natuurspeeltuin graag uitvoeren.

Planten

Zo hebben we bijvoorbeeld vorige week samen met de kinderen en hun ouders de afgevallen herfstbladeren in de speeltuin opgeruimd. En daarmee was het nog niet klaar, want we hebben daarna onder meer vaste planten in de grond gezet. De kinderen zien dit niet als corvee. Zij willen dit graag doen omdat ze zich verantwoordelijkheid voelen voor hun speeltuin. En het sluit bovendien mooi aan bij hun sociale ontwikkeling.

Kinderen maken de tuin van de Velserpoort in orde

Kinderen maken de tuin van de Velserpoort in orde

Leefbaarheid

Bij beide activiteiten hebben we precies zoveel ondersteuning geboden dat de kinderen deze activiteiten zelfstandig konden gaan doen. Niet te veel en niet te weinig. Hun ouders waren erg enthousiast over deze natuuractiviteiten. Wij zij op onze beurt heel blij dat zij hebben bijgedragen aan leefbaarheid van onze gezamenlijke speeltuin.
Wij wensen onze kinderen en ouders veel plezier en creativiteit bij de uitvoering van de volgende activiteiten in de tuin van de Velserpoort.

Kinderen maken de tuin van de Velserpoort in orde

Kinderen maken de tuin van de Velserpoort in orde

Dank

Tot slot zijn wij dank verschuldigd aan onze bewoonsters Nadja en Danielle die mooie foto’s van het werk in de tuin hebben gemaakt.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.