Verhalen

Veilig in Zuidoost

19 juli, 2005

Bij de drugsopvang van HVO-Querido in Zuidoost hebben ze een nieuwe functie, namelijk die van bewaker c.q. beveiligingsmedewerker.

Tot voorheen werden deze taken door een extern bureau uitgevoerd, maar sinds enige tijd nemen Addel Boukich, Alex de Graaf en hun collega Siegfried de Noten deze klus voor hun rekening bij de nieuwe 24-uursopvang aan de Flierbosdreef. De Flierbosdreef bestaat uit een gebruikersruimte en een nachtopvang voor 39 personen, zowel mannen als vrouwen.
Alex de Graaf werkte net als zijn collega’s vroeger in de commerciële beveiliging en heeft bewust de overstap gemaakt naar HVO-Querido.

Veilig voor de klanten

‘Het is uiteindelijk leuker om met mensen te werken dan ’s nachts alleen door kantoorpanden of andere objecten te dwalen,’ aldus Alex. ‘Je doet hier ook meer dan alleen beveiligen. We zijn portier/receptionist en assisteren ook de begeleiding. Wij kennen uiteraard alle klanten. Het zijn niet altijd de makkelijkste mensen. Er is niet één manier om met deze doelgroep om te gaan, geen gouden formule. Ik houd het altijd maar op duidelijkheid. Recht is recht en krom is krom, geen gedraai. Verslaafden zijn ook gewoon mensen, weet je. Als je mensen een beetje respectvol benadert, dan krijg je dat ook terug.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.