Nieuws

Zoveel woningen, zoveel verhalen. Zeker achter de voordeuren van Amsterdammers die via Housing First hun woonruimte kregen, schuilen bijzondere geschiedenissen. Ter gelegenheid van het feit dat in november 2018 in Amsterdam de duizendste klant via Housing First een woning krijgt, hebben collega’s Marlous Dwars en Maaike Schoep van HVO-Querido een boekje gemaakt: Thuis. Hierin doen zestien van die bewoners hun deuren open en geven ons de kans om even binnen te kijken.

De prachtige foto’s van Jildiz Kaptein in dit boek laten zien dat een vaste plek om te wonen essentieel is voor je herstel. Pas met een solide thuisbasis heb je de rust om je leven weer zelf vorm te geven.

Kijk hier om door Thuis te bladeren.

Bestellen

Om Thuis te bestellen mail je naar communicatie@hvoquerido.nl. Het boek kost 14,95 euro. De hele opbrengst gaat naar StreetSmart Amsterdam.

Bij wijze van voorbeeld een inkijkje in de woning van Oesha

Enige tijd geleden belde haar begeleider Oesha op en vertelde dat er een huis voor haar was. Vol ongeloof stapte zij voor het eerst haar woning in en was direct vastbesloten hier heel lang te blijven wonen.
Op jonge leeftijd werd zij gediagnosticeerd met schizofrenie en ging van kliniek naar kliniek. Al lange tijd heeft zij nu de juiste medicatie en gaat het goed. Het is voor haar een wondermiddel.
Oesha heeft weer alle vertrouwen in de toekomst en bekijkt het leven door een roze bril. Voor haar gevoel kan zij eindelijk haar leven inrichten zoals zij dit wil.
‘Nu kan ik in alle rust gaan douchen wanneer ik zelf wil,’ zegt Oesha. ‘En ik hoef die douche ook niet meer te delen met andere mensen, want dat is toch een beetje onfris.’

 

 

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *