Nieuws

TBS met dwangverpleging voor Bülent D.

Tags:
27 januari, 2023

Vandaag vond de uitspraak plaats in de zaak omtrent de dood van onze collega Joost Heinen. Onze cliënt Bülent D. heeft Joost geslagen tijdens een epileptische aanval, met de dood tot gevolg. De rechtbank heeft hem, conform de eis van het Openbaar Ministerie, TBS met dwangverpleging opgelegd.

Het OM vindt dat D. niet zomaar kan terugkeren in de maatschappij. Zijn medicatie is slecht in te stellen, het risico op vervolginsulten is reëel en frequent. Daarmee is ook de kans op herhaling aanwezig.

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Familie van Joost, collega’s en cliënten hebben nog dagelijks met het verdriet van het verlies te maken. Maar ook Bülent D. is hierin een verliezer. Volgens de deskundigen van het Pieter Baan Centrum is hij volledig ontoerekeningsvatbaar vanwege zijn vorm van epilepsie die agressie met geheugenverlies tot gevolg kan hebben. We vinden dit ook voor hem tragisch.
Bülent D. kan in hoger beroep gaan.

We blijven aandacht hebben voor alle betrokken medewerkers en cliënten. Niet alleen voor het team zelf, maar ook voor andere cliënten en collega’s. Want zo’n incident heeft vanzelfsprekend een enorme impact.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.