Nieuws

Tanja Ineke in Raad van Toezicht

04 mei, 2023

Tanja Ineke is per 1 mei 2023 lid geworden van de Raad van Toezicht van HVO-Querido, waarin ze zich met name bezighoudt met kwaliteit en veiligheid. Zij volgt in deze raad Bert van Raalte op, die volgens het rooster na acht jaar is afgetreden.

Tanja Ineke (1961) werkt als voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen, een instelling voor ouderenzorg in de kop van Noord-Holland. Zij studeerde managementwetenschappen aan de Open Universiteit. Na functies bij de ABNAMRO bank en het UWV kan zij bogen op een lange carrière als bestuurder en toezichthouder in met name de zorg. Zo is Ineke momenteel ook lid van de Raad van Toezicht van Partners voor jeugd en bestuurder van de Nationale Zorgklas.

Meedoen

De interactie tussen verschillende functies en nevenfuncties is voor Ineke van meerwaarde en voor de organisaties en verenigingen waarvoor ze actief is.
Ze heeft 35 jaar in Amsterdam gewoond en weet uit ervaring dat HVO-Querido het verschil kan maken voor mensen. Zij vindt het belangrijk dat iedereen op eigen wijze kan meedoen aan de maatschappij. Als lid van de kwaliteitscommissie in de Raad van Toezicht wil ze het lerende vermogen van de mensen in de organisatie een boost geven.
Ineke ziet risico’s in het labelen van doelgroepen. Door het plakken van etiketten bestaat volgens haar het gevaar dat we de mens daarachter uit het oog verliezen.

Geluk

Als ze samen met haar vrouw op de bank met een kopje thee naar een spannende Scandinavische serie kijkt, voelt Tanja Ineke zich gelukkig. Ze houdt van wandelen, maar ook van vergaderen. ‘Op bestuurlijk niveau iets bijdragen, daar kan ik echt heel gelukkig van worden,’ aldus Ineke. ‘Als ik me ergens aan verbind, dan is dat met hart en ziel.’

Bewondering

Ze heeft geen idolen, ze is niet zo van het bewonderen. Ze waardeert mensen die het verschil proberen te maken, mensen die het lef hebben om stappen te zetten. Desgevraagd noemt ze Madeleine Albright, Angela Merkel en Martina Navratilova. Daarnaast heeft ze bijvoorbeeld respect voor haar pleegdochter die net is verhuisd en daarmee een stap voorwaarts heeft gezet. Volgens Ineke verdienen alle cliënten van HVO-Querido die een stap zetten, hoe groot of klein ook, onze bewondering.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.