Nieuws

T-huis: een veilige plek voor iedereen

15 mei, 2023

Vandaag was Lisa van Ginneken, lid van de Tweede Kamer voor D66, op bezoek bij het T-huis in Amsterdam. Zij is het eerste transgender kamerlid ooit en zet zich in het parlement onder meer in voor zichtbaarheid en gelijke kansen voor de transgender-community en andere minderheden.

Verschillende deelnemers van het T-huis, Alejandra, Shaquille Lesley, Eeée, Gabriel en Sherry Jae, vertelden over de activiteiten die daar plaatsvinden. En waarom dat zo belangrijk is voor transpersonen in Amsterdam. Een actieve gemeenschap die met elkaar emancipatie, veiligheid en zorg neerzet en de boodschap uitdraagt recht te hebben op een volwaardige plek in onze stad.

Lisa van Ginneken op bezoek bij het T-huis in Amsterdam

Lisa van Ginneken op bezoek bij het T-huis in Amsterdam

Aan de bel trekken

Carlo van der Linden, projectleider vanuit de gemeente Amsterdam, Petra Bakker en Heleen Driessen van HVO-Querido vertelden hoe ze die boodschap samen met de community van het T-huis uitdragen en laten landen bij wethouders, ambtenaren en politiek. Het belang van LHBTIQ+ sensitief aanbod en gender- en seksuele diversiteit in de MO/BW en ambulante begeleiding vragen onze aandacht. Handelingsverlegenheid bij beleidsmakers en zorgverleners moet bespreekbaar zijn. Ook spraken we onze ernstige zorg uit over de verharding van de beeldvorming en de bejegening van transpersonen.
Kortom, een groep mensen die van plan is aan de bel te blijven trekken en plek opeist in onze samenleving, stad en zorginstellingen!

Safe space

Het T-huis, ook wel Transhuis genoemd, is een veilige plek voor iedereen uit de transgemeenschap. Trans United Nederland heeft deze safe space gerealiseerd, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam en HVO-Querido.

 

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.