Nieuws

Het StreetSmartseizoen is weer begonnen

08 november, 2016

Het is hoog tijd om uit eten te gaan, want in november en december vragen tal van Amsterdamse restaurants u om een enkele euro extra ten gunste van StreetSmart Amsterdam, het project dat arme gezinnen en daklozen ondersteunt.

Sanne van der Leij, projectleider van StreetSmart Amsterdam, fietst onvermoeibaar de stad door om restaurants te interesseren en te enthousiasmeren om mee te doen. ‘Ik merk dat horecamensen zelf ook doeners zijn, dus die aansluiting heb ik alvast. StreetSmart is een groot project, maar ik heb een superleuke baan die precies bij mij past. Mensen duidelijk maken dat armoede lang niet ieders eigen schuld is vind ik prachtig,’ aldus Sanne.

Waar gaan we eten?

Kijk op de website van StreetSmart Amsterdam om te zien welke restaurants er allemaal meedoen. Het zijn er al meer dan vijftig en je vindt ze door de hele stad. Het maakt ook niet uit of je nu Aziatisch, Frans of Italiaans wilt eten, eenvoudig of chique, voor iedereen is er een StreetSmartrestaurant dat bij jou past.

Over StreetSmart

StreetSmart Amsterdam is een initiatief van Amsterdamse horecaondernemers, naar Engels model. HVO-Querido heeft de opstart in Nederland gefinancierd. 100% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel. Dat kunnen projecten van HVO-Querido zijn, maar ook van andere organisaties die zich voor dezelfde doelgroepen inzetten.

Deel dit bericht:

HVO Q Sanne

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.