Nieuws

Woning als startpunt voor een nieuw leven

15 maart, 2016

Eerst een dak boven je hoofd, dan de rest. Manfred kreeg bij HVO-Querido de kans om het te proberen met Housing First. Hij vindt het geweldig.

‘Na zoveel jaren aan de zijkant te hebben gestaan, weet ik weer hoe het is om mens te zijn,’ aldus Manfred. ‘Je moet het helemaal zelf doen, maar als je ondersteuning wilt krijg je die. Ze gaan uit van je sterke kanten. […] De wijk waar ik woon geeft zoveel rust. Ik woon er over 3 dagen 56 maanden. En het belangrijkste: het contact met mijn dochter is hersteld, mede omdat ik een eigen woning heb. Het is de grootste overwinning uit mijn leven.’

Het hele verhaal van Manfred en zijn begeleiders van Discus staat in Het Brein, een speciale bijlage van de Volkskrant van 15 maart 2016.

Kijk hier om dit artikel te lezen.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.