Verhalen

Stap- en trapweek in België

30 september, 2019

In de eerste week van september zijn bezoekers van Centrum Robert Koch en De Eendracht samen met sportcoördinator Geertjan Nijenhuis op (sport)vakantie geweest in Herentals België.
De sportweek stond voor ons in het teken van stappen (wandelen) en trappen (fietsen). Ook kon je meedoen als team aan de I like to move it week. Hierbij kon je elke dag een andere toernooi spelen (voetbal, netbal, vijfkamp, en nog veel meer). In totaal deden er tien teams mee uit Nederland, Engeland en België. Het was dus gezellig druk.

Herentals

Op maandag 2 september zijn we rond lunchtijd gearriveerd bij het sporthotel Vlaanderen in Herentals, het Papendal van Vlaanderen. Het sporthotel en sportcomplex liggen ook midden in het bos en zijn voorzien van alle moderne sportfaciliteiten die je kunt wensen. Denk aan een hele grote sportzaal, maar ook een schaats- en boogschietbaan.

Netbal

Na de lunch hebben we meegedaan aan het netbaltoernooi. Netbal lijkt op volleybal, met het verschil dat je bij netbal alle ballen mag vangen en bovenhands over het net moet gooien. Aan dit toernooi deden zes teams mee. Na een wat moeizaam begin van het toernooi zijn we uiteindelijk toch nog derde geworden.

Trappen

Dinsdag en woensdag hebben we de hele HVO-Querido groep gefietst. Dinsdag was de tocht 70 kilometer lang. Dat betekende dat we bij het ontbijt lunchpakketjes moesten maken die we halverwege mochten opeten bij een plaatselijke tafeltennisvereniging.
Later op die middag hebben een stop gemaakt bij een boer die ijs maakt van zijn eigen verse melk. Dat heeft ons uitstekend gesmaakt. Daarna moesten we nog een klein uurtje naar huis fietsen om de 70 kilometer vol te maken. We waren zo rond de klok van vijf uur weer terug. Om zes uur stond het avondmaal gepland, dus iedereen kon nog zich nog even opfrissen voor het diner. Hierna hadden we de avond vrij en kon je spelletjes spelen in de kantine.

Historie

Woensdag zijn we om 9:00 uur vertrokken om een grote ronde in de omgeving te maken van 60 kilometer. Onze eerste stop was op een historische wielerbaan. We mochten er zelf een rondje op maken. Na de koffie zijn we door gefietst naar een grote herberg. Daar hebben we ons lunchpakketje genuttigd en zijn doorgefietst naar de abdij van Tongerlo. Een zeer oude abdij waar ze erg lekker bier maken. Ook hangt daar één van de drie levensechte replica’s van het Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. De andere replica’s hangen in Parijs (Louvre) en Londen (National Gallery). Na deze culturele stop hebben we de route weer vervolgd richt sporthotel Vlaanderen. Om 17:00 uur waren we weer terug op locatie en konden we wederom opfrissen en gaan avondeten. In de avond zijn we met zijn allen een potje gaan bowlen onder het genot van drankje. Dit was bij de mannen een groot succes.

Stappen

Donderdag wilde we wat anders doen dan fietsen, de meesten hadden ook wel wat last gekregen van zadelpijn. Dus zijn we in de ochtend gaan wandelen, een kleine 10 kilometer. In de middag hebben we ons laten droppen en zijn we met kano’s terug gevaren richting sporthotel. De kanotocht was 10 kilometer lang maar gelukkig wel stroomafwaarts. In de avond was tijd voor een big party. Een groot feest dat tot in de kleine uurtjes duurde. Meer ga ik hier niet over zeggen.

Toespraak

Vrijdag stond in het teken van opruimen en afsluiten. Eerst hebben we de kamers opgeruimd en later in de ochtend was er een afsluitende ceremonie in het gemeentehuis van Herentals. Daar werden we toegesproken door de burgemeester. Na de toespraak hebben we nog geluncht en zijn we vertrokken naar huis. Zoals je op de foto’s kunt zien hebben we er erg van genoten met zijn allen. De plannen voor volgend jaar worden reeds gemaakt.

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.