Verhalen

Een sleutel naar een mooie toekomst

01 november, 2019

Het Expertisecentrum van HVO-Querido heeft samen met Cordaan en de gemeente Amsterdam een film gemaakt over Housing First en de hoofdstedelijke omslagroute.

In deze film volgen we drie mensen: Esther, Lennox en Lucia. Vanuit verschillende achtergronden zijn zij via Housing First weer zo zelfstandig mogelijk gaan wonen.
‘Een eigen plek, ja, hoe moet je het zeggen,’ mijmert Lennox in onvervalst Amsterdams, ‘zo kom ik weer tot rust.’ Na vier jaar op straat toont hij zich zeer ingenomen met zijn woning. ‘Je hoort er weer bij en dat geeft me een lekker gevoel,’ aldus Lennox.

Informeren

Naast de portretten van bewoners, gaat de film onder meer over wie er in aanmerking komt voor Housing First, de aanmelding, welke regels er zijn en over het vinden van een geschikte woning.

Meenemen

‘Als Expertisecentrum willen we meer investeren in de verbinding met andere zorgaanbieders die ook met Housing First werken in Amsterdam,’ aldus Valerie Boogaard. ‘Wij willen ook meer investeren in materieel om mensen te informeren, enthousiasmeren en motiveren. Met deze film nemen we klanten op een toegankelijke manier mee in de stappen van de omslagroute in Amsterdam.’

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.