Verhalen

Serve the BBQ Diemen

Tags: bw diemen
22 juni, 2015

Op zaterdagmiddag 20 juni 2015 organiseerde de afdeling Beschermd wonen Diemen van HVO-Querido samen met de organisatie Serve the City Diemen een gezellige BBQ voor bewoners van de voorziening en buurtbewoners.

Serve the City Diemen is een vrijwilligersorganisatie van mensen van alle leeftijden die zich zo praktisch mogelijk willen inzetten voor alle inwoners van Diemen door middel van grote en kleine vrijwilligersprojecten. De barbecue samen met BW Diemen is een goed voorbeeld van een dergelijk project.

Samen met de buurt

Suus Gontscharoff, persoonlijk begeleider bij BW Diemen, legt uit waarom de buurtbarbecue wordt georganiseerd. ‘Wij vinden het leuk om zo nu en dan iets extra’s voor onze eigen bewoners te doen en als wij de buurt daarbij kunnen betrekken is dat natuurlijk nog leuker. Wij proberen onze bewoners te leren om waar mogelijk deel te nemen aan dingen in de buurt en daar past zoiets uitstekend bij. We doen dit nu alweer een paar jaar met Serve the City Diemen, het zijn hele fijne mensen om mee samen te werken. Ze doen wat ze zeggen en ze zegen wat ze doen, lekker praktisch, maar ook heel gezellig. Wat mij betreft volgend jaar weer.’

Buurtbarbecue bij BW Diemen

BBQ voor de buurt bij BW Diemen

Burgemeester

Dat het organiseren van een barbecue voor de buurt door brede lagen van de Diemense bevolking wordt gewaardeerd, bewees ook Erik Boog, de kersverse burgemeester van Diemen, die met zijn vriendin langskwam, een spiesje meeat en met diverse bewoners een praatje maakte.

Burgemeester te gast bij de buurtbarbecue van BW Diemen

Burgemeester te gast bij de BBQ voor de buurt van BW Diemen

Gezellig en lekker

De 37-jarige Ramon Elting woont al zeven jaar bij BW Diemen. Hij werkte als systeembeheerder in de ICT, maar vond dat een baan met teveel stress. Inmiddels werkt hij alweer zes jaar drie dagen per week bij een zorgboerderij, de Breedijk Hoeve in Ransdorp, en dat bevalt hem veel beter. Wat vind hij van de barbecue? ‘Ja, een prima initiatief, heel gezellig en lekker eten. Ik heb al meer op dan goed voor me is. Alles is goed georganiseerd, volgens mij doen ze deze barbecue de laatste tijd elk jaar. Het is leuk om al die mensen te zien en te spreken. Ze organiseren best veel voor ons hoor. Je kunt gratis naar de sportschool en laatst zijn we met vakantie geweest naar Drenthe. En omdat ons voetbalteam onlangs een internationaal toernooi heeft gewonnen, gaan we in juli naar het buitenland om te voetballen, ergens in het oosten van Duitsland. Dat zijn toch leuke dingen.’

Bewoners van BW Diemen op de buurtbarbecue

Bewoners van BW Diemen op de BBQ

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze verhalen.