Nieuws

Samen tegen mensenhandel

Tags: acm-cosm
18 oktober, 2019

De aanpak van mensenhandel is de verantwoordelijkheid van iedereen. Vandaag, op de Europese dag tegen mensenhandel, spreken we ons met collega-organisaties uit tegen mensenhandel.

Dagblad Trouw heeft vandaag een speciale bijlage uitgebracht waarin de zorgcoördinatoren van het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM, onderdeel van HVO-Querido) en Blijf Groep samen vertellen hoe ze slachtoffers helpen en wat je kunt doen als je mensenhandel vermoedt in je omgeving.

Kijk hier voor deze bijlage.

​Zorgcoördinator Younice Ettes in Trouw: ‘HVO-Querido vangt al een decennialang slachtoffers van mensenhandel op in Amsterdam. Dit doen wij vanuit het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM). Onze kennis en ervaring brengen we nu ook naar andere gemeenten in Noord-Holland. Er zijn daardoor al veel meer signalen van mensenhandel binnengekomen. Er zijn veel meer uitbuitingssituaties in de regio dan die je ogenschijnlijk ziet. Als je niet kijkt, dan is het er ook niet. Als professionals en instanties weten hoe ze moeten kijken, zie je dat er direct veel meer slachtoffers in beeld komen.’

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.